Izabella, Dalma

Hídlap

Útburkolat javítást végeznek a 11-es főúton

Március 9-16. között saját feladattervi keret felhasználásával nagyfelületű burkolatjavítási feladatokat hajt végre a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 11-es főút Pilismarót és Esztergom közötti szakaszán – tudtuk meg Pécsi Norbert Sándortól. A munkavégzés miatt torlódásokra kell számítani.

Hirdetések

A cég kommunikációs osztályvezetője megkeresésünkre elmondta, hogy a 11. számú főút 56+950-es és az 58+160-as kilométerszelvények közötti szakaszon többek között felmarják a régi burkolatot és új kopóréteggel látják el az útszakaszt. A munka azonban nem csak ebből áll: mint azt megtudtuk, a burkolatcserével párhuzamosan rendezik az út környezetét, megtisztítják a vízelvezető árkokat és a padkákat is.

Nemrégiben azzal kerestük meg a Magyar Közutat, hogy a Giro’d Italia, illetve a Tour de Hongrie kerékpáros versenyek kapcsán milyen útfelújítási munkálatokra számíthatunk a megyében. Pécsi Norbert Sándor akkor azt válaszolta, hogy folyamatosan tartják a kapcsolatot a sportesemények szervezőivel, az érintett önkormányzatokkal, a hatóságokkal és a minisztériumokkal.

„A magyarországi etapok útvonalát a szakembereink megvizsgálták, a szervezőkkel folyamatosan egyeztetünk, hogy hol, milyen beavatkozásokat lenne érdemes, illetve milyen munkálatokat lehetséges elvégezni a futamokig. Hasonlóan a Tour de Hongrie kerékpáros körversenyhez, a Giro d’Italia-nál is mindent megteszünk, hogy a versenyzők a lehető legbiztonságosabb módon tudjanak közlekedni, az üzemeltetési és fenntartási munkákat az érintett szakaszoknál a versenyhez igazítjuk. A cél-, illetve rajthelyek a településeken belül lesznek kialakítva, az ahhoz kapcsolódó átépítésekről az érintett önkormányzatok adhatnak tájékoztatást.” – mondta a kommunikációs osztályvezető.

(Borítókép: olvasói fénykép)

Hirdetések

  • Két autó ütközött össze a Dobogókőre vezető úton

    Két személyautó ütközött össze július 11-én, szombaton délután az 1111-es út 27. kilométerszelvényében, Esztergom és a pilisszentléleki lehajtó között – írja a Dorogi-medence. A helyszínelés idejére először teljes útzárat rendeltek el, majd félpályán megindulhatott a forgalom.

    Hídlap
  • Bokasérülést szenvedett egy túrázó a Rám-szakadéknál

    Balesetet szenvedett és nem tudott tovább menni egy túrázó július 11-én szombaton délután a Rám-szakadéknál. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a mentők mellett az esztergomi hivatásos tűzoltók siettek a kiránduló segítségére.

    Hídlap