Diána

Hídlap

Felvidéki magyar óvodások kokárdáira szavazhatunk

Ipolyszalkai, kőhídhagyarmati, szőgyéni, nánai és párkányi óvodások által készített kokárdára is szavazhatunk a Szalagrózsa elnevezésű, külhoni magyar intézmények számára meghirdetett kokárdakészítő versenyben. A közönségszavazás március 15-ig tart, a nyertes csoport kézműves eszközöket kap 25 ezer forint értékben.

Hirdetések

A Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program Szalagrózsa címmel hirdette meg a pályázatot Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna területén működő, külhoni magyar óvodák és külhoni magyar tannyelvű óvodai csoportok számára.

A forradalomhoz kapcsolódva arra kérték az óvodapedagógusokat, hogy az ünnepre készülve készítsenek kokárdát a gyerekekkel közösen, majd küldjék el e-mailben a közös munkáról és a kész alkotásokról készített fényképeket.

A Facebook oldalra feltöltött albumban megtaláljuk az ipolyszalkai, a kőhídgyarmati, a szőgyéni, a nánai, és a párkányi óvodások alkotását is.

Teendő szavazáshoz: rá kell kattintani az adott település nevére, majd az ott található képre nyomni kell egy „Tetsziket”! Segítsük felvidéki óvodásainkat a versenyben.

(Borítókép: nánai óvodások alkotása)

Hirdetések

  • Rendhagyó falunap lesz Leányváron

    A szokásos szeptemberi Leányvári Falunapot a hagyományoktól eltérően, idén rendhagyó módon rendezik meg – közölte közösségi oldalán a Leányvári Német Nemzetiségi Egyesület. Nem lesz faluderbi, de nem marad tánc és ének nélkül a település.

    Hídlap