Eufrozina, Kende

Hídlap

Visszaállították a határellenőrzést Párkánynál

Ma reggel 7 órától visszaállították a határellenőrzést Szlovákia közúti határátkelőhelyein, ennek megfelelően az Esztergomot Párkánnyal összekötő Mária Valéria híd szlovákai oldalán is rendőrök állják a közlekedők útját. Sokakat visszafordítanak, mivel külföldieket nem engednek be az országba.

Hirdetések

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára csütörtök este az MTI-vel közölte, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében drasztikus lépésre szánta el magát a szlovák kormány.

Az országba jelenleg csak azokat engedik be, akik szlovák állampolgárok – tehát rendelkeznek szlovák útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal – továbbá azok is bebocsátást nyerhetnek, akiknek az országban tartózkodási engedélyük van.

Egyik olvasónk megjegyezte, hogy a maszkot és kesztyűt viselő rendőrök, valamint katonák félreállítják a Magyarországról érkező járműveket és mindenkitől egyesével megkérdezik, hogy mi az úti cél. Az iratok ellenőrzése után túlnyomórészt visszafordítják a járműveket.

Egy, a Nagy-Duna sétányról szemlélő másik olvasónk lefényképezte, amint a hídon halad Párkány felé egy furgon. Nagyjából két perc múlva már jött is vissza, tehát nem folytathatta útját. Arról nincsenek információk, hogy meddig tarthat a szigorú határellenőrzés.

Úgy tudjuk, hogy a szlovák rendszámmal rendelkező járművek az ellenőrzés után akadálytalanul átjöhetnek Esztergomba.

(Forrás: MTI/Hídlap)

Hirdetések
  • Elhanyagolta kutyáját, felfüggesztett börtönt kaphat

    Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki súlyosan elhanyagolta kutyáját. Az eb olyan rossz állapotban volt, hogy a menhelyen biztosított ellátás nélkül elpusztult volna.

    Hídlap
  • Parkolóhelyeket avattak fel Márianosztrán

    Szeptember 25-én, a nemzeti színű szalag átvágásával avatták fel Márianosztrán azokat a parkolóhelyeket, melyeket az önkormányzat, a Márianosztrai Fegyház és Börtön, valamint a Nostra Kft. példaértékű összefogásának eredményeként alakítottak ki.

    Hídlap