Vencel

Hídlap

Előzetesbe került a dorogi férfi, aki fel akarta gyújtani az édesapját

A Tatabányai Járási Ügyészség a közveszélyokozás bűntettének kísérlete miatt indult ügyben indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki benzint locsolt szét a lakásában, és öngyújtóval akarta azt meggyújtani.

Hirdetések

Az indítvány szerint a férfi 2020. március 13. napján 16 óra 49 perc körüli időben a lakóhelyéül szolgáló dorogi ingatlanban benzint locsolt szét, melyből édesapja ruházatára is került. A gyanúsított a lakásban lévő öngyújtót magához vette, leguggolt, közben a benzineskannát a kezében tartotta, és közölte az édesapjával, hogy álljon arrébb, mert most fel fogja gyújtani a házat, hogy az leégjen. Az öngyújtó a próbálkozás ellenére nem gyulladt be, a férfi a cselekményét a ház előtt elhaladó rendőrjárőröktől való félelmében abbahagyta, az ingatlant pedig elhagyta.

Amennyiben a gyanúsított cselekménye folytán tűz keletkezik, úgy fennállt a lehetősége annak, hogy a ház udvarán álló tehergépkocsira és a területet körbevevő lakóingatlanokra a tűz átterjedjen.

Az ügyészség álláspontja szerint megalapozottan feltehető a bűnismétlés veszélye, illetve a férfi szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné.

A nyomozási bíró a férfi meghallgatása és az iratok alapján megállapította, hogy az ügyészség indítványa megalapozott, ezért a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó)

(Borítókép: szabadmagyarszo.com)

Hirdetések

  • Gázolás történt az esztergomi vasútvonalon

    A Budapest–Esztergom vonalon jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje, mivel a Piliscsabáról Angyalföldre tartó S72-es jelzésű, 2111-es számú vonat Solymár és Pilisvörösvár között, Szélhegy megállóhely közelében elgázolt egy embert – közölte a MÁVINFORM.

    Hídlap
  • Élő kisállatokat dobtak kukába Dorogon

    Ketrecestül dobtak a szemétbe nyolc darab kis degut Dorogon – számolt be a szomorú esetről az nlc.hu és a blikk.hu az Együtt A Kisállatokért Alapítvány információi bejegyzése alapján. Az egyik ketrecben három vemhes nőstény és egy hím, a másikban pedig két vemhes nőstény és két hím állat volt.

    Hídlap