Amália

Hídlap

Felkészültek a váci kórházban a koronavírus elleni védekezésre

Megnövelt mennyiségben, immár 565 darab kézfertőtlenítőt helyeztek ki a belépési pontokon, vizsgálókkal, és kórtermekben – jelentette be dr. Rétvári Bence országgyűlési képviselő a váci Jávorszky Ödön Kórházzal kapcsolatban, ahol alaposan felkészültek a koronavírus elleni védekezésre.

Hirdetések

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára személyesen köszönte meg dr. Urbán Edina főigazgató asszonyon keresztül az intézmény minden dolgozójának, orvosának és ápolójának azt az áldozatos munkát, amit a koronavírus okozta vészhelyzet idején is végeznek.

„Hálásan köszönjük, hogy most is teszik a dolgukat, óvják mindnyájunk egészségét!” – írta a politikus a közösségi oldalán.

Dr. Rétvári Bence beszámolójából kiderült, hogy a megbeszélésen a koronavírus elleni védekezésről is szó volt. Az intézményben rendelkezésre állnak nagyobb mennyiségben sebészeti maszkok és FFP3 maszkok (melyek akár a szálló por vagy mérgező folyadékok ellen is védenek), gumikesztyűk, valamint védőfelszerelések.

„Fontos, ha valaki magán a tüneteket észleli, akkor ne menjen személyesen a rendelőbe, hanem telefonon hívja háziorvosát, aki fertőzésgyanú esetén értesíti a mentőket.” – olvasható a bejegyzésben.

(Borítókép és infó: dr. Rétvári Bence közösségi oldala)

Hirdetések

  • Vízre bocsátották Erebét, az új kitűzőhajót

    Erebe névre keresztelték azt az új kitűzőhajót, melyet július 9-én, csütörtökön bocsátottak vízre Nyergesújfalunál. A jármű több fontos szerepet tölt majd be: egyrészt a biztonságos dunai közlekedési útvonal kijelölésénél, de jégzajlás idején és nagy mennyiségű uszadék érkezésekor is bevethetik majd.

    Hídlap
  • Baleset történt Dorogon

    Könnyű sérüléssel járó baleset történt július 9-én, Dorogon, a Bécsi úti benzinkút, illetve a Határ út közötti szakaszon. Az egyik érintett jármű helyzete miatt kisebb torlódás alakult ki, de a forgalom néhány pillanatnyi várakozástól eltekintve zavartalanul haladt.

    Hídlap