Áron

Hídlap

Felkészültek a váci kórházban a koronavírus elleni védekezésre

Megnövelt mennyiségben, immár 565 darab kézfertőtlenítőt helyeztek ki a belépési pontokon, vizsgálókkal, és kórtermekben – jelentette be dr. Rétvári Bence országgyűlési képviselő a váci Jávorszky Ödön Kórházzal kapcsolatban, ahol alaposan felkészültek a koronavírus elleni védekezésre.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára személyesen köszönte meg dr. Urbán Edina főigazgató asszonyon keresztül az intézmény minden dolgozójának, orvosának és ápolójának azt az áldozatos munkát, amit a koronavírus okozta vészhelyzet idején is végeznek.

„Hálásan köszönjük, hogy most is teszik a dolgukat, óvják mindnyájunk egészségét!” – írta a politikus a közösségi oldalán.

Dr. Rétvári Bence beszámolójából kiderült, hogy a megbeszélésen a koronavírus elleni védekezésről is szó volt. Az intézményben rendelkezésre állnak nagyobb mennyiségben sebészeti maszkok és FFP3 maszkok (melyek akár a szálló por vagy mérgező folyadékok ellen is védenek), gumikesztyűk, valamint védőfelszerelések.

„Fontos, ha valaki magán a tüneteket észleli, akkor ne menjen személyesen a rendelőbe, hanem telefonon hívja háziorvosát, aki fertőzésgyanú esetén értesíti a mentőket.” – olvasható a bejegyzésben.

(Borítókép és infó: dr. Rétvári Bence közösségi oldala)

 

 

Advertisements