Vencel

Hídlap

Magyar Ezüst Érdemkereszttel tüntették ki Báhner Pétert

Magyar Ezüst Érdemkereszttel tüntették ki Báhner Pétert, az esztergomi Babits Mihály Színház alapító tagját, akit a nemrégiben bemutatott Jónás könyve című előadásban Babits Mihály szerepében láthattunk.

Hirdetések

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából idén is kihirdették, hogy kik kapták meg az Erkel- és Liszt-díjakat, a Jászai-díjakat, az Érdemes és Kiváló Művész kitüntetéseket, a Magyar Érdemrend Nagykeresztjét. Ezen felül ilyenkor adják oda a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje, továbbá a Magyar Arany, Ezüst és Bronz Érdemkereszt kitüntetéseket.

A Babits Mihály Színház jelentette be, hogy Báhner Péter alapító tag is a díjazottak között van. Március 7-i azok is láthatták az ő színészi tehetségét, akik korábban csak névről ismerték őt. A Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban működő Bubik-színpadon bemutatott Jónás könyve darabban Báhner Péter alakította a gégeműtéten átesett Babits Mihályt. Az előadás nagy sikert aratott, őt és Kéner Gabriellát percekig tapsolta a közönség.

Gratulálunk!

(Forrás: Babits Mihály Színház/papageno.hu)

(Borítókép: pillanatkép a Jónás könyve című előadásból)

Hirdetések
  • Árokba hajtott egy autó az 1111-es úton

    Személyi sérüléssel járó baleset történt szeptember 28-án reggel az 1111-es út Esztergom és Pilisszentkereszt közötti szakaszán – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

    Hídlap
  • Közösségi térként született újjá a piliscsévi kántorház

    Magyar Falu Program keretében újították fel a piliscsévi templom közvetlen szomszédságában álló úgynevezett kántorházat, melyet szeptember 26-án, szombaton adtak át. Az épületet kívül-belül felújították és méltó módon szolgálhatja majd a helyi közösségeket.

    Hídlap