Izidor

Hídlap

Bicajos futárhálózattal segítenék az idős verőcei lakosokat

Bicajosfutár hálózat kiépítésével segítené az időseket a verőcei önkormányzat. Céljuk az, hogy ne a veszélyeztetett korosztályba tartozó személyeknek kelljen elmenniük bevásárolni. Helyettük a tizennégy év feletti lakosok mehetnek el a boltokba. Rajtuk kívül utcaképviselőket is keresnek.

Ahogy egyre inkább terjed a koronavírus, úgy hoznak különböző, az időseket segítő intézkedéseket a települések. Verőcén például azt találták ki, hogy bicajosfutár hálózatot alakítanak ki: a terv szerint rögzítik majd a beérkező jelzéseket és kéréseket, melyeket továbbítanának az önkéntes segítőcsapat tagjainak. A szolgáltatás központját a művelődési házban alakítják ki, ott fogják fogadni a kéréseket és ott készítik el az önkéntesek munkabeosztását.

A járványügyi veszélyhelyzet miatt várják azoknak az egészséges fiatal és/vagy középkorú lakosok jelentkezését is, akikre számíthatnak a segítségnyújtásban. Ők utcaképviselőként szórólapokon tájékoztatnák a verőceiket és jeleznék a problémákat.

Az érdeklődők a 06-70-459-4212-es telefonszámon, illetve a greffkata68@gmail.com címen jelentkezhetnek a két munkára.

(Forrás: Verőce hivatalos oldala nevű Facebook oldal)

(Borítókép: welovebudapest.com)

  • Sufni égett a dorogi Aranyhomoki dűlőben

    Mintegy ötszáz négyzetméteren égett az avar Dorog külterületén, sőt még egy sufni is lángra kapott az Aranyhomoki dűlőben – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az egységek egy emberhez mentőt is kértek. Délelőtt Tokodon akadt dolguk a tűzoltóknak: ott egy mezőgazdasági épület égett ki.

    Hídlap
  • Csalók próbálnak pénzt gyűjteni a dorogi mentőállomás nevében

    A koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben a csalók is aktivizálják magukat: például ismeretlen személyek a dorogi mentőállomás nevében telefonon próbálnak meg pénzt és támogatást gyűjteni bizonyos “eszközökre” – figyelmeztet a Dorogi Mentők nevű Facebook oldal.

    Hídlap
Advertisements