Mihály

Hídlap

Bicajos futárhálózattal segítenék az idős verőcei lakosokat

Bicajosfutár hálózat kiépítésével segítené az időseket a verőcei önkormányzat. Céljuk az, hogy ne a veszélyeztetett korosztályba tartozó személyeknek kelljen elmenniük bevásárolni. Helyettük a tizennégy év feletti lakosok mehetnek el a boltokba. Rajtuk kívül utcaképviselőket is keresnek.

Hirdetések

Ahogy egyre inkább terjed a koronavírus, úgy hoznak különböző, az időseket segítő intézkedéseket a települések. Verőcén például azt találták ki, hogy bicajosfutár hálózatot alakítanak ki: a terv szerint rögzítik majd a beérkező jelzéseket és kéréseket, melyeket továbbítanának az önkéntes segítőcsapat tagjainak. A szolgáltatás központját a művelődési házban alakítják ki, ott fogják fogadni a kéréseket és ott készítik el az önkéntesek munkabeosztását.

A járványügyi veszélyhelyzet miatt várják azoknak az egészséges fiatal és/vagy középkorú lakosok jelentkezését is, akikre számíthatnak a segítségnyújtásban. Ők utcaképviselőként szórólapokon tájékoztatnák a verőceiket és jeleznék a problémákat.

Az érdeklődők a 06-70-459-4212-es telefonszámon, illetve a greffkata68@gmail.com címen jelentkezhetnek a két munkára.

(Forrás: Verőce hivatalos oldala nevű Facebook oldal)

(Borítókép: welovebudapest.com)

Hirdetések

  • Ellopta és még aznap eladta a robogót

    Teremgarázsból lopott el tavaly tavasszal egy robogót, melyet még aznap értékesített is a tettes, egy 22 éves férfi. A Dorogi Rendőrkapitányság nyomozói befejezték B. Krisztiánnal szemben indult ügy vizsgálatát – írja a police.hu.

    Hídlap
  • Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek Tokodon

    Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek szeptember 29-én, hétfőn a Tokodi Községháza épületében – közölte közösségi oldalán a település önkormányzata. A járványhelyzetre való tekintettel szűk körben adták át az elismeréseket.

    Hídlap