Amália

Hídlap

Bicajos futárhálózattal segítenék az idős verőcei lakosokat

Bicajosfutár hálózat kiépítésével segítené az időseket a verőcei önkormányzat. Céljuk az, hogy ne a veszélyeztetett korosztályba tartozó személyeknek kelljen elmenniük bevásárolni. Helyettük a tizennégy év feletti lakosok mehetnek el a boltokba. Rajtuk kívül utcaképviselőket is keresnek.

Hirdetések

Ahogy egyre inkább terjed a koronavírus, úgy hoznak különböző, az időseket segítő intézkedéseket a települések. Verőcén például azt találták ki, hogy bicajosfutár hálózatot alakítanak ki: a terv szerint rögzítik majd a beérkező jelzéseket és kéréseket, melyeket továbbítanának az önkéntes segítőcsapat tagjainak. A szolgáltatás központját a művelődési házban alakítják ki, ott fogják fogadni a kéréseket és ott készítik el az önkéntesek munkabeosztását.

A járványügyi veszélyhelyzet miatt várják azoknak az egészséges fiatal és/vagy középkorú lakosok jelentkezését is, akikre számíthatnak a segítségnyújtásban. Ők utcaképviselőként szórólapokon tájékoztatnák a verőceiket és jeleznék a problémákat.

Az érdeklődők a 06-70-459-4212-es telefonszámon, illetve a greffkata68@gmail.com címen jelentkezhetnek a két munkára.

(Forrás: Verőce hivatalos oldala nevű Facebook oldal)

(Borítókép: welovebudapest.com)

Hirdetések

  • Vízre bocsátották Erebét, az új kitűzőhajót

    Erebe névre keresztelték azt az új kitűzőhajót, melyet július 9-én, csütörtökön bocsátottak vízre Nyergesújfalunál. A jármű több fontos szerepet tölt majd be: egyrészt a biztonságos dunai közlekedési útvonal kijelölésénél, de jégzajlás idején és nagy mennyiségű uszadék érkezésekor is bevethetik majd.

    Hídlap
  • Baleset történt Dorogon

    Könnyű sérüléssel járó baleset történt július 9-én, Dorogon, a Bécsi úti benzinkút, illetve a Határ út közötti szakaszon. Az egyik érintett jármű helyzete miatt kisebb torlódás alakult ki, de a forgalom néhány pillanatnyi várakozástól eltekintve zavartalanul haladt.

    Hídlap