Henrik, Roland

Hídlap

Rendhagyó módon online tekinthetjük meg a sárisápi rajzkiállítást

Arnold Noel hat éves sárisápi óvodás alkotása érdemelte ki idén a Baranyi Péter Emlékdíjat, melyet a Sárisáp Község Önkormányzat Oktatási, Kulturális és Sport Bizottságának Kiránduljunk, nyaraljunk című rajzpályázata kapcsán ítéltek oda. A rajzokból nyílt tárlatot rendhagyó módon az interneten tekinthetjük meg.

Hirdetések

A sárisápi iskolások és óvodások mellett a környékbeli településeken élő fiatalokat is sikerült megszólítania a bizottságnak, lévén Annavölgyről, Dágról és Únyról is érkeztek alkotások. Bár nem tudjuk, hogy milyen módon jutott el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bekecsre a rajzpályázat híre, mindenesetre örömteli, hogy a legtávolabbról benyújtott pályamű kétszázötven kilométert utazott Sárisápra.

A zsűrinek nehéz dolga volt, mert összesen kilencvenkettő rajzot kellett elbírálni és közülük húszat díjaztak.

Baranyi Péter, a művelődési ház korábbi igazgatója minden évben különdíjban részesítette a különleges alkotásokat. Emlékét immár különdíj is őrzi, mellyel Arnold Noelt jutalmazták. A szervezők köszönik a pályázóknak és díjazottaknak a részvételt és gratulálnak a résztvevőknek, kiknek egyénileg juttatják el az okleveleket.

A jelenlegi járványügyi helyzet miatt személyesen nem lehet megtekinteni a kiállítást, ezért a tárlatot online módon „viszik el” az emberekhez. A díjazottak névsorát itt, míg a rajzokat itt lehet megtekinteni.

(Forrás: sárisápi önkormányzat)

(Borítókép: Arnold Noel)

Hirdetések
  • Világháborús aknagránát stabilizátorszárnya került elő Dorogon

    Július 13-án délután a dorogi Köztársaság úton zajló út- és járdaépítés közben feltételezett robbantestre bukkantak – írja a Dorogi-medence. A portál úgy tudja, hogy rendőrségi bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerész ügyeletére.

    Hídlap
  • Baleset történt a 117-es úton

    Kisbusz és teherautó ütközött össze július 14-én, kedden délután a 117-es úton. A Dorogi-medence portál rendőrségi információkra hivatkozva azt írja, hogy az Esztergom és Tát között történt balesetben egy ember, a kisbusz sofőrje sérült meg. Őt a mentőknek kellett ellátniuk.

    Hídlap