Vencel

Hídlap

Rendhagyó módon online tekinthetjük meg a sárisápi rajzkiállítást

Arnold Noel hat éves sárisápi óvodás alkotása érdemelte ki idén a Baranyi Péter Emlékdíjat, melyet a Sárisáp Község Önkormányzat Oktatási, Kulturális és Sport Bizottságának Kiránduljunk, nyaraljunk című rajzpályázata kapcsán ítéltek oda. A rajzokból nyílt tárlatot rendhagyó módon az interneten tekinthetjük meg.

Hirdetések

A sárisápi iskolások és óvodások mellett a környékbeli településeken élő fiatalokat is sikerült megszólítania a bizottságnak, lévén Annavölgyről, Dágról és Únyról is érkeztek alkotások. Bár nem tudjuk, hogy milyen módon jutott el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bekecsre a rajzpályázat híre, mindenesetre örömteli, hogy a legtávolabbról benyújtott pályamű kétszázötven kilométert utazott Sárisápra.

A zsűrinek nehéz dolga volt, mert összesen kilencvenkettő rajzot kellett elbírálni és közülük húszat díjaztak.

Baranyi Péter, a művelődési ház korábbi igazgatója minden évben különdíjban részesítette a különleges alkotásokat. Emlékét immár különdíj is őrzi, mellyel Arnold Noelt jutalmazták. A szervezők köszönik a pályázóknak és díjazottaknak a részvételt és gratulálnak a résztvevőknek, kiknek egyénileg juttatják el az okleveleket.

A jelenlegi járványügyi helyzet miatt személyesen nem lehet megtekinteni a kiállítást, ezért a tárlatot online módon „viszik el” az emberekhez. A díjazottak névsorát itt, míg a rajzokat itt lehet megtekinteni.

(Forrás: sárisápi önkormányzat)

(Borítókép: Arnold Noel)

Hirdetések

  • Ittas sofőr szenvedett balesetet Dorog külterületén

    Lesodródott az útról és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árok végén lévő betonszegélynek ütközött egy autós még szeptember 25-én, pénteken 21 óra 30 perckor – közölte a rendelkezésre álló információk alapján a police.hu.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Zebegényben

    „Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.

    Hídlap