Vencel

Hídlap

Korlátozzák Pilisszentlélek turistaforgalmát

A Kormány által elrendelt veszélyhelyzet idején korlátozzuk a turistaforgalmat Pilisszentlélek területén – jelentette be Hernádi Ádám a közösségi oldalán. Esztergom polgármestere arra kéri a turisztikai célból látogatást tervezőket, hogy kerüljék el A mi kis falunk című sorozat forgatási helyszínét.

Hirdetések

Mint ismert, az Esztergomhoz tartozó és az 1111-es út mentén található Pilisszentlélek Pajkaszeg néven szerepel az egyik hazai kereskedelmi csatornán futó sikerszériában. A sorozat elindulása óta a turisták is felfedezték maguknak a helyet, sokan szeretnék ugyanis megtekinteni a televízióban látott falut.

Hernádi Ádám a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a napokban egyeztetett a sorozat producereivel és abban állapodtak meg, hogy a veszélyhelyzet idején a forgatás szünetel. Hiába a járványügyi helyzet, sokan kirándulnak az erdőkben és Pilisszentlélekre is gyakran betérnek az látogatók. Éppen ezért a polgárőrség bevonásával korlátozni fogják a turistaforgalmat.

(Forrás: Hernádi Ádám közösségi oldala)

Hirdetések
  • Idegenben győzte le a Dorog a Szombathely csapatát

    Elhozta a három pontot Szombathelyről a Dorog, miután a csapat a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában idegenben győzte le a Szombathelyi Haladást. Az 1:2-es sikerből Kovács Máté és a Vígh Ádám is góllal vette ki a részét.

    Hídlap
  • Átadták Esztergomban a Szent István-díjat

    Idén Méry Gábor felvidéki könyvkiadóját tüntették ki Esztergomban a Szent István-díjjal. A szeptember 26-i átadóünnepségen Varga Mihály pénzügyminiszter azt mondta: „A politikai akaratnak, az emberek és közösségeik tetteinek együttesen köszönhető, hogy “ismét a miénk a magyarság egységének tudata és öröme.”

    Hídlap