Csaba

Hídlap

Szobon is lecsaptak az unokázós csalók

Megbízható forrásból értesültünk arról, hogy “unokázós” csalók csaptak be egy idős embert Szobon! – írja a Szobinfó nevű Facebook oldal. Az ismeretlen csalók egy helyi lakosnak egymillió forintos kárt okoztak: azt állították, hogy a hozzátartozója balesetet szenvedett az M2-es gyorsforgalmi úton és azonnal pénzre van szüksége.

Hirdetések

Január közepén írtunk arról, hogy Lábatlan és Dorog térségében élő időseket próbáltak meg átverni. Jellemzően az esti órákban hívták fel a gyanútlan nyugdíjasokat, jellemzően ugyanazzal a történettel álltak elő. Előfordult, hogy a tettes majdnem lebukott: egy idős hölgy nemlétező unokájának adta ki magát a férfi, majd amikor kiderült, hogy a hölgynek se gyermeke, se unokája nincs, akkor a tettes lerakta a telefont.

A közelmúltban Neszmélyen próbálkoztak a csalók, most pedig Szobról jelentették, hogy ott is ismeretlen személyek hívogatják az időseket. Sőt, egy gyanútlan nyugdíjast sikerült is átverniük, melyről a Szobinfó számolt be.

 „Csak összefogással és odafigyeléssel előzhetjük meg a csalásokat és riaszthatjuk el a csalókat a városunkból.” – írja az oldal az esettel kapcsolatban és mindenkit arra kérnek, hogy jelentsék a rendőrségen, ha az unokázós trükkel akarják átverni őket.

A csalással kapcsolatban megkerestük a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot. Amint választ kapunk, azt egy új cikkben közöljük.

(Forrás: Szobinfó)

(Borítókép: pxfuel.com)

Hirdetések

  • Fejbe lőttek egy erdészt Nagybörzsönyben

    Július 3-án este vadászbaleset történt a Szobi járásban található Nagybörzsönyben. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

    Hídlap
  • Családi napon avatták fel a máriahalmi teret

    A július 4-én családi nap keretében avatták fel a park melletti teret, melyet a Belügyminisztérium pályázatán elnyert 12 millió forint támogatásból, illetve önkormányzati forrásból újítottak fel. Dr. Völner Pál örömtelinek nevezte, hogy a helyi közösség kitartása révén egy ilyen fontos fejlesztéssel gyarapodhat.

    Hídlap