Eufrozina, Kende

Hídlap

Gyertyákat gyújtottak Schreck Tibor emlékére

2020. március 17-én, Schreck Tibor halálának első évfordulóján több falubeli is gyertyát gyújtott Dömösön, a Duna partján álló Magyarok Keresztjénél. A pislákoló mécsesek fényei aznap egy olyan személyért ragyogtak, ki mindig aktívan szolgálta a községet és a helyi közösséget.

Hirdetések

Schreck Tibort Dömösön és a környéken is sokan ismerték, híres volt munkásságáról, szervező készségéről és aktivitásáról is. Ha lehet így fogalmazni, akkor gyakorlatilag ő volt a település mindenese, ott segített, ahol tudott. Halálával nagy űr keletkezett a helyi közéletben, de a lakosok a mai napig nem feledik az emlékét.

Egy helyi lakostól, ifj. Balázs Ottótól megtudtuk, hogy a köztiszteletben álló kifejezetten kedvelte azt a helyet, ahol a Magyarok Keresztje áll. Elmondása szerint a helyén korábban egy fa feszület állt, majd amikor az már tönkrement, akkor Schreck Tibor kezdeményezésére és koordinálásával megépült a ma látható alkotás.

Talán nem meglepő, hogy március 17-én, halálának napján a helyiek egyesével – tehát az operatív törzs ajánlásait betartva nem csoportos megemlékezés keretében – gyújtottak gyertyákat a keresztnél. Továbbá az aznap esti szentmisét, melyet Szabó Andor atya celebrált, szintén Schreck Tibor lelki üdvéért ajánlották fel.

(Kép: Forgács Éva)

Hirdetések

  • Elhanyagolta kutyáját, felfüggesztett börtönt kaphat

    Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki súlyosan elhanyagolta kutyáját. Az eb olyan rossz állapotban volt, hogy a menhelyen biztosított ellátás nélkül elpusztult volna.

    Hídlap
  • Parkolóhelyeket avattak fel Márianosztrán

    Szeptember 25-én, a nemzeti színű szalag átvágásával avatták fel Márianosztrán azokat a parkolóhelyeket, melyeket az önkormányzat, a Márianosztrai Fegyház és Börtön, valamint a Nostra Kft. példaértékű összefogásának eredményeként alakítottak ki.

    Hídlap