Vencel

Hídlap

Felhívást intéztek a horgászok és családtagjaik számára

Közleményt adott ki a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ), melyben arra kérik a horgászokat, hogy ne használják a tömegközlekedési eszközöket, baráti társaságok lehetőleg ne együtt (vagyis egy autóban) induljanak útnak és kerüljék a társas érintkezés megszokott formáit.

Hirdetések

Továbbá, ha valaki a Duna megyei szakaszán és a még üzemelő horgászvíz területeken akar horgászni, akkor ügyelnie kell arra is, hogy a horgászhelyek tekintetében a családtagnak nem minősülő személyektől legalább öt méteres távolságot kell tartaniuk. Ha ennek nem tesznek eleget, akkor a halőr a sikertelen felszólítás után a horgászatot is megszüntetheti.

 A szövetség azt ajánlja a hatvanöt éven felüli horgásztásaknak, hogy a veszélyhelyzet fennállása alatt ne menjenek horgászni.

A közleményből kiderül, hogy a halőrnek – aki rendészeti feladatokat ellátó személy, így szolgáltatteljesítés közben intézkedésre jogosult – jelentenie kell a rendőrség felé, ha a házi karantént megszegő személlyel találkozik. Ha pedig jellemző tünetekkel rendelkező beteg horgásztársra bukkan, akkor számára megtilthatja a horgászatot.

“VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!

A HALAK MEGVÁRNAK BENNÜNKET!

Jelen intézkedés visszavonásig érvényes, szövetségünk jelenleg ezen döntések foganatosítására jogosult!”

Zoltai Dániel

KEMHESZ

elnök

(Forrás: KEMHESZ)

(Borítókép: hotelballina.ie)

Hirdetések

  • Gázolás történt az esztergomi vasútvonalon

    A Budapest–Esztergom vonalon jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje, mivel a Piliscsabáról Angyalföldre tartó S72-es jelzésű, 2111-es számú vonat Solymár és Pilisvörösvár között, Szélhegy megállóhely közelében elgázolt egy embert – közölte a MÁVINFORM.

    Hídlap
  • Élő kisállatokat dobtak kukába Dorogon

    Ketrecestül dobtak a szemétbe nyolc darab kis degut Dorogon – számolt be a szomorú esetről az nlc.hu és a blikk.hu az Együtt A Kisállatokért Alapítvány információi bejegyzése alapján. Az egyik ketrecben három vemhes nőstény és egy hím, a másikban pedig két vemhes nőstény és két hím állat volt.

    Hídlap