Aguszta

Hídlap

Arra kérik a turistákat, hogy most ne látogassák Esztergomot

„Esztergom és Pilisszentlélek polgárai biztonsága érdekében a város polgármestereként azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy a közeljövőben ne tervezzenek látogatást településünkre” – hívta fel a figyelmet Hernádi Ádám a város polgármestere a koronavírus terjedése kapcsán.

„Szomorú szívvel teszem ezt, mert mindig meleg szívvel vártuk a hozzánk látogatókat, de az életünket alapjaiban felforgató járvány miatt ma az elsődleges feladatom az itt élők megóvása lett.
Tudjuk, hogy Esztergom és távolabbi városrészei, mint Búbánatvölgy és Pilisszentlélek kedvelt úti célja akár a közeli településekről, akár az ország távoli pontjairól érkezők számára. Különösen igaz ez a hétvégékre és ünnepnapokra, amikor a turisták szinte elárasztják a városunkat és mostanában „Pajkaszeget” vagyis Pilisszentléleket is.

Kérek mindenkit, aki látogatást tervezne hozzánk, most ne tegye!
Beláthatatlan következménnyel járna ha a járvány terjedését jelentősen lassítani célzó, a társas érintkezést korlátozó felhívás ellenére tömegek lepnék el településünket. Mi itt, helyben vigyázunk egymásra. Igyekszünk minimalizálni a járvány terjedését.

Nem csupán az elrendelt intézkedések, hanem a város lakóinak felelős hozzáállása is példaértékű.
Nekünk is beszűkült, lelassult az életünk. Sok dolgot nem tehetünk meg, ami korábban természetes volt.
Nem járunk a kedvenc helyeinkre, bezártuk a játszótereinket, nem ülünk a kávéházakban a barátainkkal, csendesek a templomaink. Szent István gyönyörű városa egy időre elcsendesedett.

Azért, hogy a járvány vége után élettel teljen meg, újra a Dunakanyar fővárosaként várhassuk és nagy szeretettel üdvözölhessük a hozzánk látogatókat. Nem tudjuk, hogy ez mikor következik be. Rajtunk és Önökön is múlik.

Addig azonban arra kell kérnem Önöket, hogy maradjanak távol, maradjanak Önök is otthon, tartsák be a kormány által meghatározott intézkedéseket a saját és a mi biztonságunk érdekében egyaránt!” – olvasható a polgármester közösségi oldalán.

(Forrás és borítókép: Hernádi Ádám közösségi oldala)

  • Jogosítvány nélkül és ittasan motorozott egy férfi Dorogon

    Március 28-án, szombaton ezúttal a dorogi Kálvária utcában állítottak meg a rendőrök egy ittasan közlekedő személyt. A férfi segédmotoros-kerékpárjával rótta az utcákat, mígnem szembe találta magát a Dorogi Rendőrkapitányság járőreivel.

    Hídlap
  • Hétfőn újraindul a szobi komp

    „Örömmel értesítjük kedves olvasóinkat, hogy a javítási munkálatok befejeződtek és így menetrend szerint 2020.03.30-án hétfőn, 6.40-kor indul a szobi átkelésen a járat.” – írja a Szobinfó nevű Facebook oldal. A hajó felújítása befejeződött, március 27-én vízre tették és elindultak fele Szobra.

    Hídlap
Advertisements