Ellák

Hídlap

Bankszámlákkal segítette a csalókat, Három és fél milliót csaltak ki az áldozatoktól

Három bankszámla nyitásával segítette a csalókat az a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő budapesti férfi, akivel szemben negyvenegy rendbeli csalás miatt nyújtottak be vádiratot. A tettestárs a csalásból származó átutalt összegeket felvette és megbízója részére adta át.

Hirdetések

A  vádirat szerint az eljárás során be nem azonosított tettesek rendszeres és jogtalan haszonszerzés érdekében 2019 januárjában úgy adtak fel internetes hirdetéseket különböző szerszámok, gépkocsik, bútorok, gyógyászati lámpa, mobiltelefon, lakókocsi, kávéfőző eladása kapcsán, hogy a termékekkel nem is rendelkeztek.

Az egyik elkövető megbízása alapján a vádlott tavaly január 8-án, majd 15-én és 31-én három különböző budapesti bankfiókban nyitott három lakossági forintszámlát. A negyvenegy sértett a felkínált vételárakért összesen mintegy 3,5 millió forintot utalt át a három számlára.

 A sértettek hiába várták a terméket, az utalást követően sosem kapták meg őket. A vádlott a bankszámlákról felvett összegeket a megbízója részére átadta, aki a vádlottnak az átadott összeg tíz százalékát osztotta vissza.

 Az ügyészség a vádiratban indítványt tett a különös visszaesőnek minősülő férfi letartóztatásának a fenntartására, valamint arra, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt az Esztergomi Járásbíróság 5 év  börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélje. Továbbá 134.500,- Ft összeget kobozhatnak el tőle és kötelezhetik, hogy a polgári jogi igényt előterjesztő sértettek kárát térítse meg.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép: punkrockpenguin.net)

Hirdetések
  • Bértámogatást kapott az esztergomi nyomda

    Bértámogatásról szóló okiratot nyújtott át Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára Vincze Ferencnek, az esztergomi Spori Print Vincze Kft. tulajdonosának. A miniszterhelyettes a sajtótájékoztatón elmondta: eddig több mint kilencezer dolgozónak igényeltek bértámogatást Komárom-Esztergom megyében. Schanda Tamás péliföldszentkereszti látogatása után érkezett Esztergomba, ahol meglátogatta az esztergomi nyomdát. A tulajdonos a parkolóban köszöntötte a meghívott …

    Hídlap
  • Több mint 1,5 milliárd forintból újul meg a kismarosi kisvasút

    Több mint 1,5 milliárd forintból megújul a kismarosi kisvasút – jelentette be dr. Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője kedden a kismarosi állomáson tartott sajtótájékoztatón. Az MTI tudósítása szerint a királyréti és kemencei múzeumvasút pályafelújítása mintegy 14 kilométeres szakaszt érint, ami egymilliárd forint ráfordítást igényel.

    Hídlap