László

Hídlap

Országos döntőben remekeltek az ifjú esztergomi varázslók

Nyolcadik helyet szerezte meg a IV. Harry Potter Verseny országos döntőjében a Roxforti fruskák csapata. Büszke lehet a város a József Attila Általános Iskola két tanulójára, Lóki Annára, és Steindl Annára, valamint a harmadik csapattagként velük tartó Steindl Emmára (Dobó Katalin Gimnázium) is.

Hirdetések

A szervezők a nagy érdeklődésre való tekintettel az idei tanévben is meghirdették az immár országossá bővített versenyt, melyen külön kategóriákban versenyeztek az általános- és középiskolások, valamint a seniorok.  

A kétfordulós megmérettetés első felvonásában a Harry Potter-könyvsorozat negyedik kötetéhez köthető feladatlap várt a versenyzőkre, akiknek az ötödik könyvhöz kapcsolódóan egy kreatív műalkotást is el kellett készíteniük.

Az esztergomi Roxforti Fruskák csapat olyan jól teljesített, hogy bejutottak az országos döntőbe, melyet papíron március 21-én, Zsámbékon rendeztek volna meg. Csakhogy a koronavírus és a kialakult járványügyi helyzet sem állhat az ifjú varázslók útjába: a szervezőknek sikerült elérniük, hogy a kitűzött időpontban egy online, két órán át tartó digitális finálét rendezzenek.

Az Esztergomi József Attila Általános Iskola beszámolója szerint a feladatok nehezek voltak, ennek ellenére a város tanulói az országos döntőben nyolcadik helyen végeztek!

Gratulálunk!

(Forrás és borítókép: Esztergomi József Attila Általános Iskola)

Hirdetések
  • Tűzoltók hozták le a Zebegénynél megsérült túrázót

    Kirándulás közben megsérült turista lementéséhez kérték a katasztrófavédelem segítségét csütörtökön délután Zebegény feletti hegyekben – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kirándulót a terepviszonyok miatt csak gyalogosan lehetett megközelíteni.

    Hídlap
  • Zöldfelületet fejlesztettek Párkányban

    Párkány városa a SLOVNAFT, a. s. és az Ekopolis Alapítvány által meghirdetett Zöld oázisok program 14. évfolyama keretén belül valósította meg a „Zöldet a központba, életet a városba” elnevezésű pályázatát – olvasható a felvidéki város honlapján.

    Hídlap