Eufrozina, Kende

Hídlap

Országos döntőben remekeltek az ifjú esztergomi varázslók

Nyolcadik helyet szerezte meg a IV. Harry Potter Verseny országos döntőjében a Roxforti fruskák csapata. Büszke lehet a város a József Attila Általános Iskola két tanulójára, Lóki Annára, és Steindl Annára, valamint a harmadik csapattagként velük tartó Steindl Emmára (Dobó Katalin Gimnázium) is.

Hirdetések

A szervezők a nagy érdeklődésre való tekintettel az idei tanévben is meghirdették az immár országossá bővített versenyt, melyen külön kategóriákban versenyeztek az általános- és középiskolások, valamint a seniorok.  

A kétfordulós megmérettetés első felvonásában a Harry Potter-könyvsorozat negyedik kötetéhez köthető feladatlap várt a versenyzőkre, akiknek az ötödik könyvhöz kapcsolódóan egy kreatív műalkotást is el kellett készíteniük.

Az esztergomi Roxforti Fruskák csapat olyan jól teljesített, hogy bejutottak az országos döntőbe, melyet papíron március 21-én, Zsámbékon rendeztek volna meg. Csakhogy a koronavírus és a kialakult járványügyi helyzet sem állhat az ifjú varázslók útjába: a szervezőknek sikerült elérniük, hogy a kitűzött időpontban egy online, két órán át tartó digitális finálét rendezzenek.

Az Esztergomi József Attila Általános Iskola beszámolója szerint a feladatok nehezek voltak, ennek ellenére a város tanulói az országos döntőben nyolcadik helyen végeztek!

Gratulálunk!

(Forrás és borítókép: Esztergomi József Attila Általános Iskola)

Hirdetések
  • Elhanyagolta kutyáját, felfüggesztett börtönt kaphat

    Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki súlyosan elhanyagolta kutyáját. Az eb olyan rossz állapotban volt, hogy a menhelyen biztosított ellátás nélkül elpusztult volna.

    Hídlap
  • Parkolóhelyeket avattak fel Márianosztrán

    Szeptember 25-én, a nemzeti színű szalag átvágásával avatták fel Márianosztrán azokat a parkolóhelyeket, melyeket az önkormányzat, a Márianosztrai Fegyház és Börtön, valamint a Nostra Kft. példaértékű összefogásának eredményeként alakítottak ki.

    Hídlap