Erhard

Hídlap

Országos döntőben remekeltek az ifjú esztergomi varázslók

Nyolcadik helyet szerezte meg a IV. Harry Potter Verseny országos döntőjében a Roxforti fruskák csapata. Büszke lehet a város a József Attila Általános Iskola két tanulójára, Lóki Annára, és Steindl Annára, valamint a harmadik csapattagként velük tartó Steindl Emmára (Dobó Katalin Gimnázium) is.

A szervezők a nagy érdeklődésre való tekintettel az idei tanévben is meghirdették az immár országossá bővített versenyt, melyen külön kategóriákban versenyeztek az általános- és középiskolások, valamint a seniorok.  

A kétfordulós megmérettetés első felvonásában a Harry Potter-könyvsorozat negyedik kötetéhez köthető feladatlap várt a versenyzőkre, akiknek az ötödik könyvhöz kapcsolódóan egy kreatív műalkotást is el kellett készíteniük.

Az esztergomi Roxforti Fruskák csapat olyan jól teljesített, hogy bejutottak az országos döntőbe, melyet papíron március 21-én, Zsámbékon rendeztek volna meg. Csakhogy a koronavírus és a kialakult járványügyi helyzet sem állhat az ifjú varázslók útjába: a szervezőknek sikerült elérniük, hogy a kitűzött időpontban egy online, két órán át tartó digitális finálét rendezzenek.

Az Esztergomi József Attila Általános Iskola beszámolója szerint a feladatok nehezek voltak, ennek ellenére a város tanulói az országos döntőben nyolcadik helyen végeztek!

Gratulálunk!

(Forrás és borítókép: Esztergomi József Attila Általános Iskola)

  • 980 főnél mutatták már ki az új koronavírus-fertőzést

    Újabb 85 személynél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 980 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 beteg, többségében idős emberek (egyikük 48 éves). Összesen 96-an hagyták el gyógyultan a kórházat.

    Hídlap
  • Piros lapot adtak a koronavírusnak a játékvezetők

    Komárom-Esztergom megye egészén átívelő piroslapot indítottak útjára a játékvezetők. A megyei sípmesterek is csatlakoztak a #maradjotthon országos kezdeményezéshez. Bíznak benne, hogy kisfilmükkel fel tudják hívni a figyelmet az otthon maradás fontosságára.

    Hídlap
Advertisements