Ellák

Hídlap

Országos döntőben remekeltek az ifjú esztergomi varázslók

Nyolcadik helyet szerezte meg a IV. Harry Potter Verseny országos döntőjében a Roxforti fruskák csapata. Büszke lehet a város a József Attila Általános Iskola két tanulójára, Lóki Annára, és Steindl Annára, valamint a harmadik csapattagként velük tartó Steindl Emmára (Dobó Katalin Gimnázium) is.

Hirdetések

A szervezők a nagy érdeklődésre való tekintettel az idei tanévben is meghirdették az immár országossá bővített versenyt, melyen külön kategóriákban versenyeztek az általános- és középiskolások, valamint a seniorok.  

A kétfordulós megmérettetés első felvonásában a Harry Potter-könyvsorozat negyedik kötetéhez köthető feladatlap várt a versenyzőkre, akiknek az ötödik könyvhöz kapcsolódóan egy kreatív műalkotást is el kellett készíteniük.

Az esztergomi Roxforti Fruskák csapat olyan jól teljesített, hogy bejutottak az országos döntőbe, melyet papíron március 21-én, Zsámbékon rendeztek volna meg. Csakhogy a koronavírus és a kialakult járványügyi helyzet sem állhat az ifjú varázslók útjába: a szervezőknek sikerült elérniük, hogy a kitűzött időpontban egy online, két órán át tartó digitális finálét rendezzenek.

Az Esztergomi József Attila Általános Iskola beszámolója szerint a feladatok nehezek voltak, ennek ellenére a város tanulói az országos döntőben nyolcadik helyen végeztek!

Gratulálunk!

(Forrás és borítókép: Esztergomi József Attila Általános Iskola)

Hirdetések

  • Helyreállítják a tokodaltárói zebra villogó jelzőlámpáját

    Jó hírrel szolgált a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közlekedők számára és a tokodaltárói lakosok is minden bizonnyal örülni fognak a hírnek: hamarosan helyreállítják a Bányász utca és a József Attila utca (10-es főút) kereszteződésénél található zebra sárga villogó jelzőlámpáját.

    Hídlap
  • TOP-os fejlesztés valósulhat meg Kesztölcön

    Összesen 180 millió forint támogatást hagyott jóvá a napokban az Irányító Hatóság a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban – tájékoztatott Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. Kesztölc is újabb projekt valósulhat meg.

    Hídlap