Eufrozina, Kende

Hídlap

Önkéntes tűzoltók fertőtlenítik a sárisápi közterületeket

A koronavírus-járvány megelőzése érdekében hypopor oldattal, azaz vírusölő szerrel fertőtlenítették az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp (ÖTES) tagjai Sárisáp legforgalmasabb pontjait. A helyi tűzoltók buszmegállókban, üzleteknél, valamint a gyógyszertárnál is permetezték a virucid hatással bíró oldatot.

Hirdetések

Az ÖTES tájékoztatása szerint szerdán az egyesület öt tagja járba be azokat a helyszíneket, ahol naponta sok ember fordul meg. Így a buszmegállók környezetében, az üzleteknél, a gyógyszertánál is permeteztek a fertőtlenítő koncentrátumból.

Az önkormányzat is közleményt adott ki, melyből kiderül, hogy a szert a biztonsági adatlapjában szereplő utasítások alapján használták fel, a fertőtlenített területen pedig érezni is lehet az anyag szúrós szagát.

„A járvány megelőzése, terjedésének visszaszorítása érdekében az ÖTES tagjainak segítségével a munkát három-négy naponta megismételjük” – írta az önkormányzat.

Egyébként az egyesület fotóiból kiderül, hogy az önkéntes tűzoltók az annavölgyi buszmegállókat is lefertőtlenítették.

(Forrás és kép: Sárisáp ÖTE/sárisápi önkormányzat)

Hirdetések
  • Elhanyagolta kutyáját, felfüggesztett börtönt kaphat

    Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki súlyosan elhanyagolta kutyáját. Az eb olyan rossz állapotban volt, hogy a menhelyen biztosított ellátás nélkül elpusztult volna.

    Hídlap
  • Parkolóhelyeket avattak fel Márianosztrán

    Szeptember 25-én, a nemzeti színű szalag átvágásával avatták fel Márianosztrán azokat a parkolóhelyeket, melyeket az önkormányzat, a Márianosztrai Fegyház és Börtön, valamint a Nostra Kft. példaértékű összefogásának eredményeként alakítottak ki.

    Hídlap