Búbánatvölgyben és Nyergesújfalun is tiltják a horgászatot

Mától tilos horgászni a Búbánatvölgyben található Kerek-tónál, továbbá nem lehet szabadidős tevékenységet folytatni a vízparton és az azt körülvevő területen – közölte a Vasas Horgász Egyesület Esztergom. Hasonló korlátozást vezettek be Nyergesújfalun is.

Mától tilos horgászni a Búbánatvölgyben található Kerek-tónál, továbbá nem lehet szabadidős tevékenységet folytatni a vízparton és az azt körülvevő területen – közölte a Vasas Horgász Egyesület Esztergom. Hasonló korlátozást vezettek be Nyergesújfalun is.

Az esztergomi szervezet közleményéből kiderül, hogy az intézkedés célja a koronavírus terjedésének csökkentése és a területen sajnálatosan tapasztalt csoportos tevékenységek teljes megszüntetése.

„Egyéni rekreációs sporttevékenységből fakadóan a területen áthaladni továbbra is lehetséges. Munkavégzés céljából a Kerektavi Természetház építése tovább folyik. A Vadkacsa büfé kizárólag elvitelre folytat kiszolgálást, szigorú várakozási szabályokat fenntartva. A megrendelt étel és ital helyszínen történő elfogyasztása szintén tilos” – olvasható a felhívásban.

Mivel a Kerek-tó területe nem közterület, ezért a fent leírt szabályok betartását a Vasas H.E. rendészeti feladatokat ellátó halőrei, valamint az illetékes rendvédelmi szervek ellenőrzik. A határozat egyébként visszavonásig érvényes.

A nyergesújfalui Viscosa Horgász és Környezetvédő Egyesület pénteken adott ki közleményt, melyben azt írják, hogy támogatják a kormányzat által elrendelt kijárás-korlátozást. Éppen ezért március 27-től kezdve a kezelésükben lévő, 11-026 víztérkóddal rendelkező Nyergesújfalu Bányatavakon horgászni és a tavakat körülvevő magánterületen bármilyen szabadidős tevékenységet és építési munkálatot folytatni is szigorúan tilos.

„A területen a kéthetes megfigyelés sajnálatos tapasztalata és a felszólítások ellenére a horgászok és az idelátogató sétálok, kutyasétáltatók csoportos viselkedésének minden korosztályos formája felismerhető volt.” – jegyezték meg.

Az egyesület arra is felhívja a figyelmet, hogy a horgászok és a kertekkel rendelkezők, a bérleményüket és a rajtalévő tulajdonaikat a nap folyamán engedélyük, vagyis terület szerződésük felmutatása mellett ellenőrizhetik, azon belül tartózkodhatnak.

A szerződéssel még nem rendelkező tagok a horgászkártya, a kertesek pedig az előző évi szerződésük birtokában léphetnek a területre és felszólításra kötelesek bemutatni azt. A bérleményben ugyanakkor a bérlőn és esetleg közvetlen vele élő családtagján kívül más senki nem tartózkodhat.

„A területet az egyesület szolgálatában álló megbízásos munkafeladatokat ellátó halőreink és az illetékes rendvédelmi szervek folyamatosan ellenőrzik, kik igazolás hiányában és vagy jogosulatlan tartózkodás esetén jogosultak a terület azonnali elhagyásának felszólítására.
Szabálytalanság vagy ellenőreinknek valótlan adatmegadása esetén, eljárástól függetlenül az elnökségünk a szabályszegővel szerződést bont és kizárja soraiból. Szerződéses horgászaink, kerteseink és Nyergesi lakosaink, barátaink és hozzátartozójuk érdekében megértéseteket köszönjük. Az elnökségi döntés visszavonásig érvényes.” – olvasható a nyergesújfalui szervezet közleményében.

(Forrás: egyesületek)

(Nyergesújfalui tó fényképe: viscosahe.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!