Jusztina

Hídlap

Bővítik a Gőzhajó utcai parkolót, kivágják az öreg, beteg fákat

A Zöld-Út Esztergom Kft. megkezdte a Prímás-szigeten található, a Helischer és a Gőzhajó utcák által közrezárt területen lévő elöregedett, beteg fák kivágását. A régi futballpálya bejáratával szemben található parkoló területének bővítése gőzerővel zajlik.

Hirdetések

Az esztergom.hu-n megjelent közleményből kiderül, hogy a terület rendkívül szennyezett volt, korábban hajléktalanok laktak ott. A fakivágással párhuzamosan meg is tisztítják a parkoló helyét.

„A kivágott fák helyett a fakivágási engedélyben meghatározott mértékű fapótlás ( 682 db) megtörténik Esztergom város közigazgatási területén.” – olvasható a munkálatokkal kapcsolatban az esztergom.hu-n.

Hernádi Ádám polgármester január 7-én jelentette be közösségi oldalán, hogy a Gőzhajó utcában található ingyenes, murvás parkolót kibővítik és szilárd burkolattal látják el. Azóta már el is kezdődtek az előkészítő munkálatok.

Lebontották a Helischer és a Gőzhajó utcák sarkán található régi épületeket, a területet elkerítették és a cserjéket kivágták. Most újabb munkafázis következik.

(Borítókép és többi fotó: Hídlap)
(Forrás: esztergom.hu/Hídlap)

Hirdetések
  • Elhanyagolta kutyáját, felfüggesztett börtönt kaphat

    Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki súlyosan elhanyagolta kutyáját. Az eb olyan rossz állapotban volt, hogy a menhelyen biztosított ellátás nélkül elpusztult volna.

    Hídlap
  • Parkolóhelyeket avattak fel Márianosztrán

    Szeptember 25-én, a nemzeti színű szalag átvágásával avatták fel Márianosztrán azokat a parkolóhelyeket, melyeket az önkormányzat, a Márianosztrai Fegyház és Börtön, valamint a Nostra Kft. példaértékű összefogásának eredményeként alakítottak ki.

    Hídlap