Eufrozina, Kende

Hídlap

TOP-os forrásból fejleszthet Csolnok, Epöl, Máriahalom és Pilismarót

Újabb pályázatokat bíráltak el pozitívan – számolt be a jó hírről a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat a közösségi oldalán. A megyei önkormányzat koordinációjával és támogató döntésével a TOP forrásainak köszönhetően több mint 203 millió forintból fejlődhetnek a megye települései.

Hirdetések

A megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében Csolnok 91 millió forintot fordíthat egy 2 csoportos, 14 férőhelyes minibölcsőde kialakítására, melyre nagy igény mutatkozik a kisgyermekes szülők részéről a településen. Az intézmény a település központjában található, korábban gyógyszertárként üzemelő önkormányzati ingatlanon, a korábbi épület átalakításával nyithatja meg kapuit.

Pilismaróton 53,7 millió forintból újulhat meg az orvosi rendelő épülete, amelyben a község háziorvosa praxizál, emellett pedig ott működik az iskola-egészségügyi és a védőnői szolgálat is.

Máriahalom és Epöl közös pályázata is zöld utat kapott: a két község 58,3 millió forintot nyert el az egészségügyi szolgáltatásai fejlesztésére. A támogatásból az orvosi rendelő Máriahalom központjában, a Polgármesteri Hivatal udvari szárnyának elbontását követően egy új épületben kap helyet, Epöl pedig az ellátáshoz szükséges orvosi eszköztárát bővítheti.

„Nagy öröm, hogy ezekben a rendkívüli időkben jó hírekről is beszámolhatunk. A TOP forrásainak köszönhetően több mint 203 millió forintot fordíthatnak megyénk települései olyan fejlesztésekre, melyek az itt élők életszínvonalát és körülményeit javítják” – mondta el Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. „A településeknek a projektek problémamentes, mielőbbi megvalósítását kívánom” – tette hozzá.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat)

(Borítókép: szuperinfoesztergom.hu/ Keresztesi Balázs)

Hirdetések

  • Elhanyagolta kutyáját, felfüggesztett börtönt kaphat

    Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki súlyosan elhanyagolta kutyáját. Az eb olyan rossz állapotban volt, hogy a menhelyen biztosított ellátás nélkül elpusztult volna.

    Hídlap
  • Parkolóhelyeket avattak fel Márianosztrán

    Szeptember 25-én, a nemzeti színű szalag átvágásával avatták fel Márianosztrán azokat a parkolóhelyeket, melyeket az önkormányzat, a Márianosztrai Fegyház és Börtön, valamint a Nostra Kft. példaértékű összefogásának eredményeként alakítottak ki.

    Hídlap