Bár a bajnokság áll, a Vitéz-lányok most is lelkesen edzenek

Bár hivatalosan még nem jelentették be, egyre inkább úgy néz ki, hogy véget ért a női kézilabda NB II-es bajnokság. Az Észak-csoportban szereplő Esztergomi Vitézek RAFC játékosai továbbra is tréningeznek, bízva abban, hogy hátha befejezhetik az évadot. Mezőségi Irén edzővel beszélgettünk.

Bár hivatalosan még nem jelentették be, egyre inkább úgy néz ki, hogy véget ért a női kézilabda NB II-es bajnokság. Az Észak-csoportban szereplő Esztergomi Vitézek RAFC játékosai továbbra is tréningeznek, bízva abban, hogy hátha befejezhetik az évadot. Mezőségi Irén edzővel beszélgettünk.

-A helyzet valóban furcsa és sajnálatos – ezekkel a szavakkal kommentálta a felnőtt csapat edzője a koronavírus miatti kényszerszünetet. Hivatalos bejelentés ugyan még nem volt arról, hogy vége mindennek, ennek ellenére titkon még titkon bíznak a folytatásban. Bár még hátra lenne néhány forduló, a jelenlegi helyzetben természetesen lehet értékelni az elmúlt időszakot.

-Ebben a szezonban szerencsés volt a sorsolásunk. A végére maradtak, maradtak volna a kemény ellenfelek, az igazi riválisaink. Ősszel a harmadik helyen zártunk és jelenleg is ezt a pozíciót foglaljuk el a tabellán – jegyezte meg a sorsolással kapcsolatban.

Mezőségi Irén szerint több játékos leigazolásával jelentősen megerősödtek. A csapatukat a rutin és a fiatalság jellemzi. Emellett úgy véli, hogy az idei bajnokság is színvonalasabb az előzőnél, köszönhetően annak, hogy a harmadosztályban szerepel az évekig stabil NB I/B-s Szentendre, illetve a megerősödött Komárom is.

-Sajnos, ellenük elhullajtottunk néhány pontot, amiért szerettünk volna revansot venni. De ez valószínűleg most elmarad – mondta.

Esztergom-Tatabánya mérkőzés.

A felnőtt csapat edzője szerint a felkészülési időszak is jól sikerült számukra, a formaidőzítésük is megfelelő volt, fordulóról fordulóra nagyszerűen meneteltek a kitűzött céljuk felé.

-Több fronton is tudtunk fejlődni. Első helyen szeretném említeni csapatunk belső egységét. Ebben léptünk a legtöbbet előre. Ezen túl pedig fontos az is, hogy a lányok szeretnek Esztergomban játszani, élvezik és játszák a kézilabdát. Persze mint mindenkinek, nekünk is vannak rossz napjaink, de ha az egyik meghatározó játékosunk éppen nem mutatott jó formát, mindig volt, aki átvette a szerepét – tette hozzá.

Bár több emlékezetes találkozót is vívtak a Vitéz-lányok, edzőjük mindenképpen a decemberi idegenbeli Vasas elleni meccset emelné ki. Aznap nagyon együtt volt a gárda, mindenki egy emberként küzdött, végül pedig 35:39-re nyertek.

Esztergom-Budakalász.

-Minden edzés és mérkőzés emlékezetes számomra. Bár hetente csak kétszer szoktunk edzeni, elmondhatom, hogy szinte kivétel nélkül mindig odateszik magukat. Öröm velük együtt dolgozni! – mondta.

Saját bevallása szerint nem tud és nem is lehet senkit kiemelni a játékosok közül, mivel a csapatnak több vezére is van. Hol az egyik, hol a másik játékos alkotott maradandót, de a kapuban, a védelemben vagy a támadójátékban is mindig látott kiemelkedő teljesítményt. A fiatalokat például tavasszal kezdte el igazán beépíteni a kezdőcsapatba, ők pedig meg is hálálták a bizalmat.

A “győztes szelfik” is bizonyítják: egységben a csapat.

Bár a jelenleg érvényben lévő korlátozások miatt csoportosan nem gyakorolhatnak, mindenki a saját otthonában végzi az összeállított edzéstervet. Mezőségi Irén elmondta, hogy egy telefonos alkalmazás segítségével ellenőrzi, hogy ki mennyit fut, az erősítést pedig fotókkal és videókkal dokumentálják. Így könnyebben formában tarthatják magukat arra az esetre, ha mégis lejátszhatják a hátralévő mérkőzéseket.

(Borítókép: Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt női csapata)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!