Vencel

Hídlap

Tilos a Kerek-tó területén tartózkodni

Újabb közleményt adott ki a Kerek-tavat érintő korlátozásokkal kapcsolatban az esztergomi Vasas Horgász Egyesület. A vezetőség döntése értelmében horgászni, a tavat körülvevő területen bármilyen szabadidős tevékenységet folytatni, illetve az ülőalkalmatosságokat használni továbbra is tilos.

Hirdetések

A közleményből kiderül, hogy ezeket az intézkedéseket a koronavírus terjedésének csökkentése, a területen sajnálatosan tapasztalt csoportos tevékenységek teljes megszüntetése céljából hozták meg.

„Egyéni rekreációs sporttevékenységből fakadóan áthaladni kizárólag a zsiliptől a tó keleti parti (büfé irányából nézve túloldali) területén lehetséges. Munkavégzés céljából a Kerektavi Természetház építése tovább folyik. A Vadkacsa büfé szintén zárva tart.” – olvasható a szerkesztőségünknek elküldött tájékoztatóból.

A szervezet arra is felhívja a figyelmet, hogy a Kerek-tó területe nem közterület, hanem a Pilisi Parkerdő Zrt. tulajdonában áll. A fent leírt szabályok betartását a Vasas H.E. rendészeti feladatokat ellátó halőrei, valamint az illetékes rendvédelmi szervek ellenőrzik. A horgász egyesület döntése a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatójának, Hernádi Ádám polgármesternek, Búbánavölgy önkormányzati képviselőjének, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetségének (KEMHESZ) elnökének az egyetértésével született.

A határozat visszavonásig érvényes.

(Forrás: Vasas Horgász Egyesület)

Hirdetések
  • Villanyoszlopnak csapódott egy kukásautó Kesztölcön

    Szeptember 28-án, hétfő délelőtt fa villanyoszlopot döntött ki egy kukásautó Kesztölcön, az Ady Endre utcában – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A helyszínre műszaki mentés céljából az esztergomi hivatásos, valamint a kesztölci önkéntes tűzoltók vonultak ki.

    Hídlap
  • Árokba hajtott egy autó az 1111-es úton

    Személyi sérüléssel járó baleset történt szeptember 28-án reggel az 1111-es út Esztergom és Pilisszentkereszt közötti szakaszán – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

    Hídlap