Fülöp, Evelin

Hídlap

Tilos a Kerek-tó területén tartózkodni

Újabb közleményt adott ki a Kerek-tavat érintő korlátozásokkal kapcsolatban az esztergomi Vasas Horgász Egyesület. A vezetőség döntése értelmében horgászni, a tavat körülvevő területen bármilyen szabadidős tevékenységet folytatni, illetve az ülőalkalmatosságokat használni továbbra is tilos.

A közleményből kiderül, hogy ezeket az intézkedéseket a koronavírus terjedésének csökkentése, a területen sajnálatosan tapasztalt csoportos tevékenységek teljes megszüntetése céljából hozták meg.

„Egyéni rekreációs sporttevékenységből fakadóan áthaladni kizárólag a zsiliptől a tó keleti parti (büfé irányából nézve túloldali) területén lehetséges. Munkavégzés céljából a Kerektavi Természetház építése tovább folyik. A Vadkacsa büfé szintén zárva tart.” – olvasható a szerkesztőségünknek elküldött tájékoztatóból.

A szervezet arra is felhívja a figyelmet, hogy a Kerek-tó területe nem közterület, hanem a Pilisi Parkerdő Zrt. tulajdonában áll. A fent leírt szabályok betartását a Vasas H.E. rendészeti feladatokat ellátó halőrei, valamint az illetékes rendvédelmi szervek ellenőrzik. A horgász egyesület döntése a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatójának, Hernádi Ádám polgármesternek, Búbánavölgy önkormányzati képviselőjének, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetségének (KEMHESZ) elnökének az egyetértésével született.

A határozat visszavonásig érvényes.

(Forrás: Vasas Horgász Egyesület)                       

Advertisements

  • Tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma

    Újabb 15 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3771 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölte a koronavirus.gov.hu. Újabb 8 idős beteg hunyt el, így már 499-en vesztetették életüket a koronavírusban.

    Hídlap
  • Többször is ittasan vezetett, börtönbe kerülhet

    Letöltendő börtönbüntetésre ítélhetik azt az esztergomi férfit, akit többször is ittas vezetésen kaptak. Az ügyészség indítványozta, hogy a többszörös visszaeső sofőrt tiltsák el a közügyektől, valamint a járművezetéstől is.

    Hídlap
Advertisements