Vencel

Hídlap

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírust

895 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, elhunyt újabb 11 beteg – derül ki a koronavirus.gov.hu legfrissebb adataiból. A hivatalos tájékoztató portálon azt is megtudhatjuk, hogy a koronavírus újabb áldozatai többségében idős emberek voltak, akiknek más betegségük is volt.

Hirdetések

Az újabb tizenegy halálesettel már 58 főre emelkedett az új koronavírus-fertőzésben (COVID-19) elhunytak száma. Emellett pedig 94 fő kigyógyult belőle.

Mivel még mindig a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, így közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. A közzétett térképről is kiderül, hogy országszerte jelen van a vírus, a legtöbb igazolt koronavírusos esetet Budapesten, illetve Pest megyében rögzítették.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Külön kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött. Dr. Müller Cecília országos tiszti főorvos az Operatív Törzs április 7-i tájékoztatóján arról beszélt, hogy a fertőzések nagy száma miatt, a fővárosban érdemes minél komolyabban venni az ajánlásokat, ellenkező esetben előfordulhat, hogy Budapest gócponttá válhat.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. Csak közösen tehetünk a járvány lassításáért! 

(Forrás: koronavirus.gov.hu)

(Borítókép: cdc.gov)

Hirdetések
  • Árokba hajtott egy autó az 1111-es úton

    Személyi sérüléssel járó baleset történt szeptember 28-án reggel az 1111-es út Esztergom és Pilisszentkereszt közötti szakaszán – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

    Hídlap
  • Közösségi térként született újjá a piliscsévi kántorház

    Magyar Falu Program keretében újították fel a piliscsévi templom közvetlen szomszédságában álló úgynevezett kántorházat, melyet szeptember 26-án, szombaton adtak át. Az épületet kívül-belül felújították és méltó módon szolgálhatja majd a helyi közösségeket.

    Hídlap