Emil, Csanád

Hídlap

Letartóztatták a férfit, aki januárban több iskolába és óvodába is betört

Kedden elkapták, csütörtökön pedig már el is rendelték K. Viktor letartóztatását (igaz csak egy hónapra), aki a gyanú szerint idén januárban több Esztergom környéki településen is bejutott néhány közintézménybe, ahonnan pénzt és tárgyakat lopott el. A férfi egyik alkalommal még a sertéshúst is elvitte.

A gyanúsított január 4-5 között az ablakrácsot lefeszítve bejutott a sárisápi iskolába, ahonnan kilenc laptopot, egy fényképezőgépet, egy állvánnyal felszerelt mikrofont, egy vezeték nélküli mikrofonnal ellátott DJ Mixer rendszert, valamint négy darab tölthető elemet vitt magával. Továbbá ellopott 129 ezer forint készpénzt, így a bűncselekmény elkövetési értéke összesen egymillió forint.

Egy hét múlva újra sikerrel járt. Akkor a dorogi Eötvös József Általános Iskolába jutott be az ajtó felfeszítésével. Az épületből 254 ezer forint készpénzzel távozott. Január 24-én Tokodon csapott le. A Mesevár Óvodába az ablakon keresztül jutott be: elvitt 142 ezer forintot és az egyik ott dolgozó személy laptopját is eltulajdonította.

Ismeretlen társával együtt január 23-án éjjel visszatértek a sárisápi iskolába. Bár az ajtó befeszítése után átkutatták az épületet, végül nem vittek el semmit. Január 24-27 között a bajnai óvodába is betörtek, ahonnan tizenkét kilogramm sertéshúst (!) és mintegy 7 ezer forintot loptak el.

Az Esztergomi Járásbíróság a többszörösen büntetett előéletű férfit április 9-én egy hónapra letartóztatta, mert álláspontja szerint a férfi szabadlábon hagyása esetén feltehetően újabb bűncselekményeket követne el, tekintettel arra, hogy a fenti cselekményeket is feltételes szabadság hatálya alatt, röviddel korábbi, hasonló bűncselekmények miatt kiszabott büntetéséből szabadulva, továbbá egy újabb, igen súlyos ítélet hatálya alatt állva követte el.

A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezett.

(Forrás: Tatabányai Törvényszék Sajtó)

Advertisements

Advertisements