Vencel

Hídlap

Már 1190 személynél mutatták ki a koronavírus fertőzést Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1190 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 11 idős, krónikus beteg. Ezzel 77 főre emelkedett az elhunytak száma – közölte a koronavirus.gov.hu.

Hirdetések

A friss adatokból kiderül, hogy újabb betegek gyógyultak meg: összesen már 112-en hagyhatták el a kórházat. Az Operatív Törzs április 9-i, pénteki sajtótájékoztatóján dr. Müller Cecília országos tiszti főorvos jelentette be, hogy a budapesti Pesti úti idősek otthonában több mint százan kapták el a vírust.

Szombat reggel már azt lehetett olvasni a koronavirus.gov.hu oldalon, hogy az intézményben eddig 151 igazolt koronavírus-fertőzött van és heten életüket vesztették. Várhatóan a fertőzöttek száma magasabb lesz a több mint ötszáz fős idősotthonban, mivel a laborvizsgálatok még tartanak.

Mint ismert, jelenleg a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján is terjed a fertőzés. Éppen ezért is fontos, hogy kerüljük a csoportos összejöveteleket, mivel a tényleges vírushordozók száma jóval magasabb lehet a beazonosított eseteknél. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket most a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

(Forrás: koronavirus.gov.hu)

(cdc.gov)

Hirdetések
  • Árokba hajtott egy autó az 1111-es úton

    Személyi sérüléssel járó baleset történt szeptember 28-án reggel az 1111-es út Esztergom és Pilisszentkereszt közötti szakaszán – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

    Hídlap
  • Közösségi térként született újjá a piliscsévi kántorház

    Magyar Falu Program keretében újították fel a piliscsévi templom közvetlen szomszédságában álló úgynevezett kántorházat, melyet szeptember 26-án, szombaton adtak át. Az épületet kívül-belül felújították és méltó módon szolgálhatja majd a helyi közösségeket.

    Hídlap