Újabb személyeknél mutatták ki a koronavírust, elhunyt újabb nyolc beteg

1310 főre nőtt a hazánkban a bizonyítottan COVID-19-cel, vagyis az új koronavírussal fertőzött személyek száma – közölte a koronavirus.gov.hu oldal. Újabb nyolc személy vesztette életét, így 85 főre emelkedett a koronavírusban elhunytak száma. Eddig 115 állampolgár gyógyult meg.

1310 főre nőtt a hazánkban a bizonyítottan COVID-19-cel, vagyis az új koronavírussal fertőzött személyek száma – közölte a koronavirus.gov.hu oldal. Újabb nyolc személy vesztette életét, így 85 főre emelkedett a koronavírusban elhunytak száma.  Eddig 115 állampolgár gyógyult meg.

A nagyszombati közleményből kiderül, hogy a Pesti úti idősek otthonában eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzött van. Dr. Müller Cecília országos tiszti főorvos az Operatív Törzs sajtótájékoztatóin gyakran elmondja: még mindig a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés.

Emiatt bárkiben jelen lehet a vírus (úgy, hogy nem jelentkeznek nála a tünetek) és nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen a budapesti állampolgárok figyelmét hívják fel erre, mivel Budapesten van a legtöbb fertőzött.

(Forrás: koronavirus.gov.hu)

(cdc.gov)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!