Eufrozina, Kende

Hídlap

Önkéntes tűzoltók locsolták meg a sárisápi és tokodi lányokat

Habár a koronavírus miatt a megszokott húsvéti locsolást nem lehetett kivitelezni, a sárisápi és a tokodi önkéntes tűzoltók is útra keltek, hogy kellő távolságból öntözzék meg a helyi lányokat – írja a Dorogi-medence. Mindkét helyszínen pozitívan fogadták a különleges akciót.

Hirdetések

Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp (ÖTES) közösségi oldalán még vasárnap jelent meg a felhívás, miszerint a helyi tűzoltók Húsvéthétfőn végig fogják járni a község utcáit és megöntözik azokat, akik az utcán vagy a házak ablakaiban várják őket. Voltak, akik nem csak tojással, hanem szalagokkal kedveskedtek nekik, utóbbiakat a tűzoltóautó tükrére kötötték fel.

Tokodon is hasonlóan cselekedtek az önkéntes tűzoltók. A csapat a szertártól indult el a megadott címekre, ahol a kisbíró olvasott fel verset, majd miután engedélyt kaptak, háti puttonyfecskendővel locsolták meg a hölgyeket.

(Forrás: Dorogi-medence)

(Képek: Sárisáp és Tokod ÖTE)

Hirdetések
  • Elhanyagolta kutyáját, felfüggesztett börtönt kaphat

    Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki súlyosan elhanyagolta kutyáját. Az eb olyan rossz állapotban volt, hogy a menhelyen biztosított ellátás nélkül elpusztult volna.

    Hídlap
  • Parkolóhelyeket avattak fel Márianosztrán

    Szeptember 25-én, a nemzeti színű szalag átvágásával avatták fel Márianosztrán azokat a parkolóhelyeket, melyeket az önkormányzat, a Márianosztrai Fegyház és Börtön, valamint a Nostra Kft. példaértékű összefogásának eredményeként alakítottak ki.

    Hídlap