Fülöp, Evelin

Hídlap

Külön idősávban látogathatják a 65 év felettiek az esztergomi piacot

„A koronavírus fertőzés az idősekre a legveszélyesebb, ezért szükségessé vált az esztergomi piacon is meghozni azt a rendelkezést, amivel külön idősávot biztosíthatunk a 65 év feletti állampolgáraink számára a vásárláshoz” – jelentette be Hernádi Ádám a közösségi oldalán.

Ennek értelmében április 15-től, azaz szerdától 9-10 óra között csak a 65 év feletti lakosok tartózkodhatnak a piacon, más időszakban viszont csak a 65 év alattiak vásárolhatnak ott.

Az intézkedéssel azt szeretnék elérni, hogy a veszélyeztetett korosztályt a lehető legnagyobb mértékben megóvják a fertőzéstől.

„Fontos kiemelnem, hogy a most meghozott döntés nem jelent lazítást a jelenlegi kijárási korlátozás szabályain, ezért kérem, hogy mindenki csak a legszükségesebb esetben mozduljon ki otthonából!” – közölte a polgármester.

(Forrás: Hernádi Ádám közösségi oldala/esztergom.hu)

(Borítókép: erdeiprogramok.hu)

Advertisements

  • Tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma

    Újabb 15 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3771 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölte a koronavirus.gov.hu. Újabb 8 idős beteg hunyt el, így már 499-en vesztetették életüket a koronavírusban.

    Hídlap
  • Többször is ittasan vezetett, börtönbe kerülhet

    Letöltendő börtönbüntetésre ítélhetik azt az esztergomi férfit, akit többször is ittas vezetésen kaptak. Az ügyészség indítványozta, hogy a többszörös visszaeső sofőrt tiltsák el a közügyektől, valamint a járművezetéstől is.

    Hídlap
Advertisements