Vencel

Hídlap

Döntés született az Esztergomi kistérség árvízvédelméről

A kormány az Esztergomi kistérség hosszú távú árvízi biztonsága és ármentesítése érdekében szükséges árvízvédelmi beruházásokra az idei költségvetésből több 1,5 milliárdot, a jövő évi büdzséből pedig 425 millió forintot biztosított – írja a napi.hu.

Hirdetések

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a védelmet a Nyergesújfalu és Tát közötti nyílt ártéri Duna-szakaszon kell megvalósítani. Ebbe beletartozik az öblözet árvízvédelmi biztonságának a megteremtése, valamint a nyergesújfalui ipari park bővítésével is összefüggő árvízvédelmi fejlesztés is.

Az 1,519 milliárdos forrást a pénzügyminiszternek kell biztosítania az idei költségvetésből, a 425 milliót pedig a jövő évi büdzsében szerepeltetik majd. A beruházást az Országos Vízügyi Főigazgatóság fogja megvalósítani.

(Forrás: napi.hu/Magyar Közlöny)

(Borítókép: pillanatfelvétel az “Árvíz Tát és Nyergesújfalu közötti útszakaszon 2013.06.09.” című Youtube videóból)

Hirdetések

  • Villanyoszlopnak csapódott egy kukásautó Kesztölcön

    Szeptember 28-án, hétfő délelőtt fa villanyoszlopot döntött ki egy kukásautó Kesztölcön, az Ady Endre utcában – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A helyszínre műszaki mentés céljából az esztergomi hivatásos, valamint a kesztölci önkéntes tűzoltók vonultak ki.

    Hídlap
  • Árokba hajtott egy autó az 1111-es úton

    Személyi sérüléssel járó baleset történt szeptember 28-án reggel az 1111-es út Esztergom és Pilisszentkereszt közötti szakaszán – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

    Hídlap