Fülöp, Evelin

Hídlap

Döntés született az Esztergomi kistérség árvízvédelméről

A kormány az Esztergomi kistérség hosszú távú árvízi biztonsága és ármentesítése érdekében szükséges árvízvédelmi beruházásokra az idei költségvetésből több 1,5 milliárdot, a jövő évi büdzséből pedig 425 millió forintot biztosított – írja a napi.hu.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a védelmet a Nyergesújfalu és Tát közötti nyílt ártéri Duna-szakaszon kell megvalósítani. Ebbe beletartozik az öblözet árvízvédelmi biztonságának a megteremtése, valamint a nyergesújfalui ipari park bővítésével is összefüggő árvízvédelmi fejlesztés is.

Az 1,519 milliárdos forrást a pénzügyminiszternek kell biztosítania az idei költségvetésből, a 425 milliót pedig a jövő évi büdzsében szerepeltetik majd. A beruházást az Országos Vízügyi Főigazgatóság fogja megvalósítani.

(Forrás: napi.hu/Magyar Közlöny)

(Borítókép: pillanatfelvétel az “Árvíz Tát és Nyergesújfalu közötti útszakaszon 2013.06.09.” című Youtube videóból)

Advertisements

 

 

  • Tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma

    Újabb 15 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3771 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölte a koronavirus.gov.hu. Újabb 8 idős beteg hunyt el, így már 499-en vesztetették életüket a koronavírusban.

    Hídlap
  • Többször is ittasan vezetett, börtönbe kerülhet

    Letöltendő börtönbüntetésre ítélhetik azt az esztergomi férfit, akit többször is ittas vezetésen kaptak. Az ügyészség indítványozta, hogy a többszörös visszaeső sofőrt tiltsák el a közügyektől, valamint a járművezetéstől is.

    Hídlap
Advertisements