Magdolna

Hídlap

Újabb nyolc beteg halt meg koronavírus-fertőzésben

Újabb 73 beteget diagnosztizáltak koronavírussal, így már 1652 személy kapta el bizonyítottan az új COVID-19 fertőzést Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu oldal. Újabb nyolc beteg vesztette életét, többségük idős, krónikus beteg volt. Ezzel 142 főre nőtt az elhunytak száma.

A portál tájékoztatása szerint eddig 199 személy hagyhatta el gyógyultként a kórházakat. Egyébként még mindig a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezés útján terjed a koronavírus. Mivel sokan nem is sejthetik magukról, hogy ők is fertőzöttek, ezért a tényleges vírushordozók száma jóval nagyobb a beazonosított fertőzöttek számánál.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért fontos, hogy az idősek otthon maradjanak.

(Forrás: koronavirus.gov.hu)

(Borítókép: towardsdatascience.com)

Advertisements

Advertisements