Vencel

Hídlap

1763-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a COVID-19 fertőzést, így összesen 1763 személy kapta el az új típusú koronavírust – közölte a koronavirus.gov.hu oldal. Újabb 14 idős, krónikus beteg vesztette életét a fertőzésbe, így 156 főre emelkedett az elhunytak száma.

Hirdetések

Jó hír viszont, hogy 207 személy gyógyultan hagyhatta el a kórházat. A portál tájékoztatása szerint a Pesti úti idősotthon lakói közül 18-an vesztették életüket a koronavírusban. Jelenleg 847 beteget ápolnak a kórházban, közülük 63-an vannak lélegeztetőgépen.

Bár még a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, országszerte felkészítik a kórházakat arra az esetre, ha már a tömeges megbetegedések fázisába lépnénk. Ennek megfelelően növelik az ágykapacitásokat az intézményekben:

Forrás: Saját készítésű grafikon a koronavirus.gov.hu adatai alapján

Gyakorlatilag már bárkiben jelen lehet a vírus, így a tényleges vírushordozók száma akár a többszöröse is lehet a beazonosított koronavírus-fertőzöttekének. Éppen ezért fontos, hogy aki teheti, az maradjon otthon és tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Egyébként április 17-én Budapesten 883, Pest megyében 259, míg Komárom-Esztergom megyében pedig 23 COVID-19 fertőzöttet tartanak nyilván.

(Forrás: koronavirus.gov.hu)

(Borítókép: towardsdatascience.com)

Hirdetések

  • Árokba hajtott egy autó az 1111-es úton

    Személyi sérüléssel járó baleset történt szeptember 28-án reggel az 1111-es út Esztergom és Pilisszentkereszt közötti szakaszán – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

    Hídlap
  • Közösségi térként született újjá a piliscsévi kántorház

    Magyar Falu Program keretében újították fel a piliscsévi templom közvetlen szomszédságában álló úgynevezett kántorházat, melyet szeptember 26-án, szombaton adtak át. Az épületet kívül-belül felújították és méltó módon szolgálhatja majd a helyi közösségeket.

    Hídlap