Eufrozina, Kende

Hídlap

Quadokkal járták a Börzsönyt, helyszíni bírsággal sújtották őket

Hiába a kijárási korlátozás, egyesek úgy vélik, hogy egészségügyi séta és egyéni szabadidős tevékenység címszó alatt akár motorral, quaddal és terepjáróval lehet járni a Börzsönyt. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őrei járják az erdőket és szabálysértőket is elkaptak.

Hirdetések

A DINPI tájékoztatása szerint a hétvégi időszakokban, részben a rendőrökkel közös szolgálatok során rendszeresen ellenőrzik a védett természeti területeket. Olykor előfordul, hogy a Börzsönyben a bakancsos turisták mellett motorosok, quadosok és terepjárósok is útnak indulnak, hogy két, illetve négy keréken fedezzék fel az erdőt. Utóbbi tevékenység azonban tilos.

„Az elmúlt vasárnap őrszolgálatunk ilyen esetről kapott jelzést, amely révén Perőcsény községben két, a védett erdőterületen quaddal közlekedő személlyel szemben szabálysértési eljárást indítottunk, illetve a rendőrség helyszíni bírsággal sújtotta a renitenseket.

Ezúton is nyomatékosítani kívánjuk, hogy az 2009. évi XXXVII. törvény értelmében (92/A. §) erdőben, illetve erdei úton quaddal, terepmotorral, segédmotorral közlekedni tilos!” – közölte az igazgatóság.

Egyébként a hasonló eseteket itt lehet jelenteni:
A Természetvédelmi Őrszolgálat ügyeleti telefonszáma: 30/663-4625

(Infó és borítókép: DINPI)

Hirdetések
  • Elhanyagolta kutyáját, felfüggesztett börtönt kaphat

    Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki súlyosan elhanyagolta kutyáját. Az eb olyan rossz állapotban volt, hogy a menhelyen biztosított ellátás nélkül elpusztult volna.

    Hídlap
  • Parkolóhelyeket avattak fel Márianosztrán

    Szeptember 25-én, a nemzeti színű szalag átvágásával avatták fel Márianosztrán azokat a parkolóhelyeket, melyeket az önkormányzat, a Márianosztrai Fegyház és Börtön, valamint a Nostra Kft. példaértékű összefogásának eredményeként alakítottak ki.

    Hídlap