Vencel

Hídlap

Újabb korlátozásokat rendeltek el Dömösön a hétvégére

Az önkormányzatok most hétvégén is dönthetnek a közterület-használatról – írja a koronavirus.gov.hu oldal. Dömösön már léptek is: néhány kivételtől eltekintve szombaton és vasárnap tilos gépjárművel várakozni a község területén.

Hirdetések

Dömösön előző hétvégén is lezárták a parkolókat, bízva abban, hogy kevesebb turista látogat majd a településre. Nagypénteken ennek ellenére a 11-es főút két oldalán (különösen a községháza és a hajóállomás közötti szakaszon) rengetegen kerestek parkolóhelyet. Úgy tudjuk, hogy másnap rendőrök is voltak kint és figyelmeztetéseket helyeztek el a kocsik szélvédőin.

A mostani hétvége viszonylatában újra szabad kezet kaptak az önkormányzatok. Az újabb polgármesteri határozat értelmében április 18. 0 órától egészen április 19. 24 óráig „Dömös község közigazgatási területén – bel és külterületen egyaránt -, közterületeken, ide értve a Duna parti területeket is, a koronavírus okozta veszélyhelyzetre tekintettel gépjárművel várakozni tilos.”

A rendelet néhány kivételt is tartalmaz, vagyis a korlátozás nem vonatkozik:

 • a Dömösön állandó lakhellyel, vagy ideiglenes tartózkodási hellyel rendelkezőkre,
 • az egészségügyi ellátásban dolgozókra,
 • a település közigazgatási területén közmű-szolgáltatást végzőkre,
 • az egyházi felekezetek szolgálatát ellátó személyekre,
 • a Dömösön kereskedelmi, illetve vendéglátó szolgáltatást végzőkre,
 • mentők, katasztrófavédelem, rendőrség, polgárőrség, katonaság és más közigazgatási szervekre,
 • a településen tulajdonnal rendelkezőkre.

(Forrás: dömösi önkormányzat)

Hirdetések

 • Villanyoszlopnak csapódott egy kukásautó Kesztölcön

  Szeptember 28-án, hétfő délelőtt fa villanyoszlopot döntött ki egy kukásautó Kesztölcön, az Ady Endre utcában – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A helyszínre műszaki mentés céljából az esztergomi hivatásos, valamint a kesztölci önkéntes tűzoltók vonultak ki.

  Hídlap
 • Árokba hajtott egy autó az 1111-es úton

  Személyi sérüléssel járó baleset történt szeptember 28-án reggel az 1111-es út Esztergom és Pilisszentkereszt közötti szakaszán – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

  Hídlap