Eufrozina, Kende

Hídlap

Természetfotókkal ellátott hulladékgyűjtőket helyeznek ki Dorogon

Idén a Föld Napja (április 22.) alkalmából több tucat köztéri hulladékgyűjtő edényzetet helyeznek ki Dorogon – közölte az önkormányzat a Facebook oldalán. Az önkormányzat a helyi civil szervezetekkel összefogva valósította meg a projektet.

Hirdetések

Vesszen a szemét! címmel még az ősszel az egyesületek – Dorog Város Barátainak Egyesülete, a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE), a Dorogi Természetjárók, a Dorogi Nyugdíjas Egyesület, a Városi Nyugdíjas Egyesület és a Dorogi Vállalkozók Egyesülete által létrehozott konzorcium – az önkormányzattal együttműködve pályázatot nyújtottak be a Dorogi Égetőmű Környezetfejlesztő Alapítványhoz.

A nyertes projekt eredményeként egyedi köztéri hulladékgyűjtő edényzeteket készíttetett a város. A fehérbetonból gyártott, hasábot formáló kukák négy oldalát Lieber Tamás és Pécsi Linda természetfotói díszítik, üde színfoltot adva közterületeinknek.

A 40 darab egyedi szemétgyűjtőt április 22-24. között helyezik ki. Tartalmukat hetente szállítja majd el a Kommunál-Junk Kft.

(Forrás és képek: Dorog Város Önkormányzata)

Hirdetések
  • Elhanyagolta kutyáját, felfüggesztett börtönt kaphat

    Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki súlyosan elhanyagolta kutyáját. Az eb olyan rossz állapotban volt, hogy a menhelyen biztosított ellátás nélkül elpusztult volna.

    Hídlap
  • Parkolóhelyeket avattak fel Márianosztrán

    Szeptember 25-én, a nemzeti színű szalag átvágásával avatták fel Márianosztrán azokat a parkolóhelyeket, melyeket az önkormányzat, a Márianosztrai Fegyház és Börtön, valamint a Nostra Kft. példaértékű összefogásának eredményeként alakítottak ki.

    Hídlap