Eufrozina, Kende

Hídlap

Újabb két pályázat jelent meg a Magyar Falu Programban

A Magyar Falu Program keretében óvodák játszóudvarai és nyilvános játszóterek újulhatnak meg a kistelepüléseken, valamint a közterületek karbantartásához szükséges eszközöket is vásárolhatnak a magyar falvak – nyilatkozta az MTI-nek Gyopáros Alpár.

Hirdetések

A modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos ismertette, hogy az önkormányzati tulajdonában lévő játszóterek felújítását, építését, valamint az óvodai játszóudvar és kültéri játékok, eszközök vásárlását célozza meg az “Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése” elnevezésű alprogram. Az egy-egy fejlesztésre maximálisan igényelhető támogatási összeg 5 millió forint, a pályázati keret 2 milliárd forint.

A másik, a “Közterület karbantartását célzó eszközbeszerzés” elnevezésű alprogramban a belterületi közterületek, beleértve a parkok, utak és járdák melletti zöldfelületek gondozására alkalmas munkagépekre lehet pályázni. Az alprogramra 3 milliárd forintos keretösszeget határoztak meg, egy-egy település maximum 15 millió forint támogatásban részesülhet.

A pályázati kiírások hétfőn jelentek meg a kormany.hu-n, az önkormányzatok május 20. és június 19. között nyújthatják be a dokumentumokat.

Április 9-én a Miniszterelnökség közölte az MTI-vel, hogy a Magyar Falu Program keretében önkormányzati tulajdonban lévő hidak építésére, felújítására, valamint járdák építésének anyagtámogatására is pályázhatnak idén a kistelepülések. Gyopáros Alpár a hétfői bejelentéskor kiemelte, hogy a kormány célja a falvak népességmegtartó erejének javítása, hogy ismét vonzóvá váljanak a fiatalok, a családok és a letelepedni vágyók körében. A kistelepülési életkörülményeket fejlesztő Magyar Falu Programban a pályázat benyújtására jogosultak az 5000 vagy ennél kevesebb lakosú települések önkormányzatai vagy önkormányzati társulásai.

(Forrás: MTI)

Hirdetések

  • Salgótarján ellen is győzött az Esztergom

    Második bajnokiját is megnyerte az NB II Észak-csoportjában az Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt női kézilabda csapata, mely ezúttal a Salgótarjánt győzte le idegenben 24:27-re. A hajrában újra kitartóan küzdöttek a vendégek, így méltó módon szerezték meg a két pontot.

    Hídlap
  • Megsérült a Dorogon elütött kerékpáros

    Szeptember 24-én kora reggel Dorogon, az Iskola út és a Köztársaság út kereszteződésében elütöttek egy kerékpárral közlekedő hölgyet – tájékoztatta portálunkat a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

    Hídlap