Jeromos

Hídlap

Kislevelű hársfát ültettek a Föld napján Esztergomban

„Április 22. A Föld napja — ezen alkalomból ma kora reggel Erős Gábor alpolgármesterrel egy kislevelű hársfát (Tilia cordata) ültettünk el az Aradi vértanúk terén, azaz a Pöttyös téren – írta Hernádi Ádám a közösségi oldalán.

Hirdetések

A város polgármestere ezúttal is jelezte: kiemelten kezelik a környezetvédelem ügyét, ezért – ahogy azt a programjában is meghirdette – a ciklus végéig 10 ezer fát és cserjét fognak elültetni Esztergomban.

Egyébként erről a fa fajtáról annyit érdemes tudni, hogy a Kárpát-medencében őshonos és akár 30 méter magasra is megnőhet. Jól alkalmazkodik a városi környezethez és viszonylag jól viseli a települések szennyezett levegőjét is.

„Kérem vigyázzunk rá, ahogy magunkra is vigyázni kell most!” – írta Hernádi Ádám.

(Forrás és cikkben szereplő kép: Hernádi Ádám közösségi oldala)

Hirdetések
  • Online koncertet adnak az esztergomi zeneiskola tanárai

    A járványhelyzet miatt nem rendeznek nyilvános hangversenyeket az esztergomi Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskolában, de a tanárok úgy érzik, hogy a Zene Világnapjának megünneplése – melyet október 1-én tartanak – ebben a helyzetben is kedves kötelességük és szívügyük.

    Hídlap
  • Modell- és gyártásevolúció a Magyar Suzukinál

    A Magyar Suzuki a modern magyar autóipar leghosszabb sikertörténete. A japán gyökerű vállalat ötven év kihagyás után, 1992-ben hozta vissza hazánkba a személyautógyártást. Közel három évtized alatt több mint 3,5 millió autó gördült már le az esztergomi gyártósorról.

    Hídlap