Emese, Sarolta

Hídlap

Kislevelű hársfát ültettek a Föld napján Esztergomban

„Április 22. A Föld napja — ezen alkalomból ma kora reggel Erős Gábor alpolgármesterrel egy kislevelű hársfát (Tilia cordata) ültettünk el az Aradi vértanúk terén, azaz a Pöttyös téren – írta Hernádi Ádám a közösségi oldalán.

Hirdetések

A város polgármestere ezúttal is jelezte: kiemelten kezelik a környezetvédelem ügyét, ezért – ahogy azt a programjában is meghirdette – a ciklus végéig 10 ezer fát és cserjét fognak elültetni Esztergomban.

Egyébként erről a fa fajtáról annyit érdemes tudni, hogy a Kárpát-medencében őshonos és akár 30 méter magasra is megnőhet. Jól alkalmazkodik a városi környezethez és viszonylag jól viseli a települések szennyezett levegőjét is.

„Kérem vigyázzunk rá, ahogy magunkra is vigyázni kell most!” – írta Hernádi Ádám.

(Forrás és cikkben szereplő kép: Hernádi Ádám közösségi oldala)

Hirdetések
  • Négy felkészülési mérkőzést játszik a Dorogi FC

    Az NBI-es tagságát a Debrecen ellen megőrző Paksi FC-vel is összecsap a felkészülési időszak alatt a Dorogi FC. A másodosztályban vitézkedő alakulatnál június 29-én kezdődtek el az alapozó edzések. Sitku Illés a mezt ingre cserélte, de további játékosmozgás várható még a nyáron.

    Hídlap
  • Hársfák ültetéséhez kérnek segítséget a tokodaltárói civilek

    Hat darab hársfa elültetéséhez kérnek segítséget az Aktívan Tokodaltáróért Közösen (ATAK) civil csoportosulás tagjai. A facsemetéket július 11-én helyeznék el a fő út mentén, a gödröket egy nappal korábban ásnák ki. Utóbbi feladat kapcsán várják az erős kezű férfiak jelentkezését.

    Hídlap