Kármen, Anita

Hídlap

Kislevelű hársfát ültettek a Föld napján Esztergomban

„Április 22. A Föld napja — ezen alkalomból ma kora reggel Erős Gábor alpolgármesterrel egy kislevelű hársfát (Tilia cordata) ültettünk el az Aradi vértanúk terén, azaz a Pöttyös téren – írta Hernádi Ádám a közösségi oldalán.

A város polgármestere ezúttal is jelezte: kiemelten kezelik a környezetvédelem ügyét, ezért – ahogy azt a programjában is meghirdette – a ciklus végéig 10 ezer fát és cserjét fognak elültetni Esztergomban.

Egyébként erről a fa fajtáról annyit érdemes tudni, hogy a Kárpát-medencében őshonos és akár 30 méter magasra is megnőhet. Jól alkalmazkodik a városi környezethez és viszonylag jól viseli a települések szennyezett levegőjét is.

„Kérem vigyázzunk rá, ahogy magunkra is vigyázni kell most!” – írta Hernádi Ádám.

(Forrás és cikkben szereplő kép: Hernádi Ádám közösségi oldala)

Advertisements

  • Bódult állapotban vezetett, ötven napra elzárhatják

    Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmények elkövetését és lemond a tárgyalásához való jogáról, úgy őt a bíróság 50 nap elzárásra ítélheti, emellett eltilthatják a járművezetéstől. A piliscsabai férfi bódult állapotban ült a volán mögé.

    Hídlap
  • Néhány órára lezárják a Dobó István úti vasúti átjárót

    Építési munkálatok miatt egy éjszakára lezárják a Dobó István úti átjárót – olvasható az esztergom.hu-n. A munkálatok várhatóan kedd este 20 órától másnap reggel 6 óráig tartanak majd. Így a Dobó utca a Kinizsi Pál utca felől ideiglenesen zsákutává válik.

    Hídlap
Advertisements