Eufrozina, Kende

Hídlap

2443 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  2443 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 krónikus beteg, egy 41 éves férfi kivétel mind idősek. Ezzel 262 főre emelkedett az elhunytak száma – írja a koronavirus.gov.hu.

Hirdetések

Eddig 458 személy hagyhatta el gyógyultan a kórházakat, 899 főt továbbra is ott ápolnak, közülük 54-en vannak lélegeztető gépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára. 

A portál tájékoztatása szerint Komárom-Esztergom és Pest megyékben is tovább nőtt a beazonosított fertőzöttek száma: előbbiben már 70, utóbbiban pedig 339 COVID-19-es beteget tartanak számon.

Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.  A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

(Forrás: koronavirus.gov.hu)

(Borítókép: parismou.org)

Hirdetések

  • Salgótarján ellen is győzött az Esztergom

    Második bajnokiját is megnyerte az NB II Észak-csoportjában az Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt női kézilabda csapata, mely ezúttal a Salgótarjánt győzte le idegenben 24:27-re. A hajrában újra kitartóan küzdöttek a vendégek, így méltó módon szerezték meg a két pontot.

    Hídlap
  • Megsérült a Dorogon elütött kerékpáros

    Szeptember 24-én kora reggel Dorogon, az Iskola út és a Köztársaság út kereszteződésében elütöttek egy kerékpárral közlekedő hölgyet – tájékoztatta portálunkat a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

    Hídlap