Fülöp, Evelin

Hídlap

Újabb 10 krónikus beteg halt meg koronavírus-fertőzésben

2500 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 10 krónikus beteg, így összesen már 272-en vesztették életüket COVID-19 fertőzésben. Jelenleg 927 beteget ápolnak kórházban, közülük 56-an vannak lélegeztetőgépen. 485 személy gyógyult meg eddig – közölte a koronavirus.gov.hu.

A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára. Bár még a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk – amikor személyes érintkezések útján terjed a fertőzés – fontos, hogy mindenki betartsa az operatív törzs ajánlásait és a kijárási korlátozásokat.

Már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Egyébként április 26-án, Komárom-Esztergom megyében 72, míg Pest megyében 350 igazolt COVID-19-es fertőzöttet tartottak számon.

(Forrás: koronavirus.gov.hu)

(Borítókép: cdc.gov)

Advertisements

  • Többször is ittasan vezetett, börtönbe kerülhet

    Letöltendő börtönbüntetésre ítélhetik azt az esztergomi férfit, akit többször is ittas vezetésen kaptak. Az ügyészség indítványozta, hogy a többszörös visszaeső sofőrt tiltsák el a közügyektől, valamint a járművezetéstől is.

    Hídlap
  • Több alkalommal megszúrtak egy helyi férfit Pilismaróton

    Előzetes szóváltást követően több alkalommal megszúrt egy helyi férfit Pilismaróton B. Norbert, akit gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók. A police.hu tájékoztatása szerint a sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett.

    Hídlap
Advertisements