Vencel

Hídlap

Újabb 10 krónikus beteg halt meg koronavírus-fertőzésben

2500 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 10 krónikus beteg, így összesen már 272-en vesztették életüket COVID-19 fertőzésben. Jelenleg 927 beteget ápolnak kórházban, közülük 56-an vannak lélegeztetőgépen. 485 személy gyógyult meg eddig – közölte a koronavirus.gov.hu.

Hirdetések

A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára. Bár még a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk – amikor személyes érintkezések útján terjed a fertőzés – fontos, hogy mindenki betartsa az operatív törzs ajánlásait és a kijárási korlátozásokat.

Már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Egyébként április 26-án, Komárom-Esztergom megyében 72, míg Pest megyében 350 igazolt COVID-19-es fertőzöttet tartottak számon.

(Forrás: koronavirus.gov.hu)

(Borítókép: cdc.gov)

Hirdetések

  • Árokba hajtott egy autó az 1111-es úton

    Személyi sérüléssel járó baleset történt szeptember 28-án reggel az 1111-es út Esztergom és Pilisszentkereszt közötti szakaszán – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

    Hídlap
  • Közösségi térként született újjá a piliscsévi kántorház

    Magyar Falu Program keretében újították fel a piliscsévi templom közvetlen szomszédságában álló úgynevezett kántorházat, melyet szeptember 26-án, szombaton adtak át. Az épületet kívül-belül felújították és méltó módon szolgálhatja majd a helyi közösségeket.

    Hídlap