Eufrozina, Kende

Hídlap

Huszonöt méter magas fa dőlt ki Esztergom-Kertvárosban

Kisebb viharkárokat okozott az erős szél április 25-én szombaton az Esztergomi járás területén, tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól. Az esztergomi hivatásos tűzoltók mellett a nyergesújfalui kollégáknak is be kellett avatkozniuk.

Hirdetések

Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagy, megyei szóvivő megkeresésünkre elmondta: szombaton Nyergesújfalun a Rákóczi utcában kettéhasadt egy, két ház között található fa. A helyszínre érkező nyergesújfalui lánglovagok motoros láncfűrésszel vágták szét a törzset, így megszüntették a veszélyeztetést.

Az esztergomi hivatásos tűzoltókat a Rudnay Sándor térre riasztották szombaton. A jelzés szerint a Szent Anna-plébániatemplom (Kerektemplom) tetejét bontotta meg a szél. A felderítés során viszont kiderült, hogy csak egy tetőkibúvó ablak nyílt ki, amit az egység visszazárt és rögzített.

Aznap délután Esztergom-Kertvárosban a Dr. Niedermann Gyula utcában (integrált szociális intézmény előtt útszakasz) egy 25 méter magas fa dőlt ki. A törzs letarolta a 20 kV-os vezetékrendszert, munkát adva ezzel az áramszolgáltató szakembereinek.

A járás nyugati részén található Süttőn raklapok gyulladtak meg, melyeket egy lakóház melléképülete mellett tároltak. A katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint a tűz a szomszéd telken álló járműre is átterjedt. A helyszínre riasztott nyergesújfalui és bajnai hivatásos, valamint a süttői önkéntes tűzoltók négy vízsugárral oltották el a tüzet.

A viharkárokkal (és egyéb tűzoltói beavatkozásokkal) kapcsolatban megkerestük a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot is. Csámpai Attila tűzoltó százados, megyei szóvivő elmondta, hogy szombaton nem történt tűzoltói beavatkozás a Szobi járásban.

Hirdetések

  • Elhanyagolta kutyáját, felfüggesztett börtönt kaphat

    Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki súlyosan elhanyagolta kutyáját. Az eb olyan rossz állapotban volt, hogy a menhelyen biztosított ellátás nélkül elpusztult volna.

    Hídlap
  • Parkolóhelyeket avattak fel Márianosztrán

    Szeptember 25-én, a nemzeti színű szalag átvágásával avatták fel Márianosztrán azokat a parkolóhelyeket, melyeket az önkormányzat, a Márianosztrai Fegyház és Börtön, valamint a Nostra Kft. példaértékű összefogásának eredményeként alakítottak ki.

    Hídlap