Eufrozina, Kende

Hídlap

Előnevelt csukákat telepítettek a Dunába

A Komárom Esztergom Megyei Horgász Egyesületek szövetsége a napokban 15000 előnevelt csukát helyezett ki a neszmélyi és a táti Duna-ágakba – tájékoztatott a KEMHESZ szakmai igazgatója. A telepítéstől azt várják, hogy a kihelyezett állomány tíz százaléka felnő és a horgászok fogásainak élményévé válik.

Hirdetések

Schmidt-Kovács Bence elmondta, a kis csukák ragadozó életmódjának első napjai kiválóan alkalmasak új élőhelyük elfoglalásához, ugyanis vizeinkben már megtalálható a számukra nagyon fontos keszeg és küszfélék lárvája, valamint a szúnyoglárva, amin jó eséllyel megmaradnak az ivadékok.

Az előnevelt halakat 20-30 darabonként helyezték ki a búvóhelyekre, az esetleges kannibalizmus elkerülése érdekében egymástól jelentős távolságba. A megyei horgászszövetség fontosnak tartja halfajaink sokszínűségének megőrzését, így minél változatosabb faunát helyez az általuk kezelt vizekbe. A telepítéstől azt várják, hogy a kihelyezett állomány tíz százaléka felnő és a horgászok fogásainak élményévé válik.

(Forrás és képek: KEMHESZ)

Hirdetések

  • Elhanyagolta kutyáját, felfüggesztett börtönt kaphat

    Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki súlyosan elhanyagolta kutyáját. Az eb olyan rossz állapotban volt, hogy a menhelyen biztosított ellátás nélkül elpusztult volna.

    Hídlap
  • Parkolóhelyeket avattak fel Márianosztrán

    Szeptember 25-én, a nemzeti színű szalag átvágásával avatták fel Márianosztrán azokat a parkolóhelyeket, melyeket az önkormányzat, a Márianosztrai Fegyház és Börtön, valamint a Nostra Kft. példaértékű összefogásának eredményeként alakítottak ki.

    Hídlap