Adalbert

Hídlap

Kriptovalutával fizetett a kábítószerért

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélhetik azt a nyergesújfalui férfit, aki az interneten keresztül kriptovalutával fizetett a kábítószerért. A legújabb nyílt forráskódú digitális fizetőeszköz használatával tisztában lévő férfi három alkalommal is saját lakcímére rendelte meg az árut.

Hirdetések

A vádirat szerint a vádlott a megrendelés alapján 2018. július 31-én, majd szeptember 10-én és szeptember 12-én is közönséges levélküldeményt kapott Hollandiából. A repülővel érkezett árut a hatóság lefoglalta, a borítékban MDMA-t tartalmazó tabletta és kokain lapult.

A férfi tavaly május 26-a előtt marihuánát és speedet szerzett be, melyet részben elfogyasztott, a hatóságok pedig lefoglaltak tőle egy szál, marihuánás cigarettát.

 Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, a lefoglalt kábítószert kobozza el.

Egyébként a kriptovaluta kapcsán sokan a Bitcoinra gondolnak, mivel az a legismertebb ilyen jellegű fizetőeszköz. Ugyanakkor a közleményből nem derül ki, hogy Bitcoinnal vagy netán más kriptovalutával (Altcoin, Dodgecoin) fizetett a férfi.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép: elevenews.com)

Hirdetések
  • Ittas sofőr szenvedett balesetet Dorog külterületén

    Lesodródott az útról és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árok végén lévő betonszegélynek ütközött egy autós még szeptember 25-én, pénteken 21 óra 30 perckor – közölte a rendelkezésre álló információk alapján a police.hu.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Zebegényben

    „Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.

    Hídlap