Fülöp, Evelin

Hídlap

Kriptovalutával fizetett a kábítószerért

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélhetik azt a nyergesújfalui férfit, aki az interneten keresztül kriptovalutával fizetett a kábítószerért. A legújabb nyílt forráskódú digitális fizetőeszköz használatával tisztában lévő férfi három alkalommal is saját lakcímére rendelte meg az árut.

A vádirat szerint a vádlott a megrendelés alapján 2018. július 31-én, majd szeptember 10-én és szeptember 12-én is közönséges levélküldeményt kapott Hollandiából. A repülővel érkezett árut a hatóság lefoglalta, a borítékban MDMA-t tartalmazó tabletta és kokain lapult.

A férfi tavaly május 26-a előtt marihuánát és speedet szerzett be, melyet részben elfogyasztott, a hatóságok pedig lefoglaltak tőle egy szál, marihuánás cigarettát.

 Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, a lefoglalt kábítószert kobozza el.

Egyébként a kriptovaluta kapcsán sokan a Bitcoinra gondolnak, mivel az a legismertebb ilyen jellegű fizetőeszköz. Ugyanakkor a közleményből nem derül ki, hogy Bitcoinnal vagy netán más kriptovalutával (Altcoin, Dodgecoin) fizetett a férfi.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép: elevenews.com)

Advertisements

  • Tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma

    Újabb 15 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3771 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölte a koronavirus.gov.hu. Újabb 8 idős beteg hunyt el, így már 499-en vesztetették életüket a koronavírusban.

    Hídlap
  • Többször is ittasan vezetett, börtönbe kerülhet

    Letöltendő börtönbüntetésre ítélhetik azt az esztergomi férfit, akit többször is ittas vezetésen kaptak. Az ügyészség indítványozta, hogy a többszörös visszaeső sofőrt tiltsák el a közügyektől, valamint a járművezetéstől is.

    Hídlap
Advertisements