Emese, Sarolta

Hídlap

Nemi szervén szúrta bántalmazóját

Az Esztergomi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot annak a férfinak az ügyében, akinek a bántalmazásával szemben a sértett úgy védekezett, hogy kést vett magához, és az elkövetőt a nemi szervén megszúrta.

Hirdetések

A vádirat szerint a férfi még 2018. június 1-én szabadult más ügyben elrendelt letartóztatásából- Ezután megkereste a házastársát, a sértettet, aki befogadta őt a tokodi házába. A férfi rövid idő elteltével bántalmazta, terrorizálta a sértettet, aki emiatt a házból elköltözött, ám ezt követően is rendszeresen látogatta a férjét.

A sértett 2019. február 24-én is meglátogatta a férfit, sőt ételt, dohányt és alkoholt vitt neki.  Az ittas állapotú férfi és a sértett összevesztek, a férfi ököllel többször megütötte, valamint egy késsel a lábán és a csípőjén több helyen megszúrta a nőt. Eközben a halálra rémült sértett kiabált, és sikertelenül kérte a férjét, hogy hagyja abba a bántalmazását. A sértett védekezésképpen magához vett egy kést, és azzal több alkalommal a férjét a lábán, a karján és a nemi szervén megszúrta, aki ettől elgyengült és azt mondta, hogy „hagyják abba”.

A sértett a férje bántalmazásától legalább tíz felületes szúrt sérülést szenvedett el a fartájon és alsó végtagokon. Bár nyolc napon belül gyógyuló sérülésnek minősülnek, a férfi akár súlyosabb sérülést is okozhatott volna.

A férfi erőszakos többszörös visszaeső, a bíróság őt 2018-ban, többek között a házastársa sérelmére  elkövetett testi sértés bűntette miatt, mint különös visszaesőt 2 év börtönbüntetésre ítélte. Az erőszakos többszörös visszaeső a szabadságvesztésből nem bocsátható feltételes szabadságra, az újabb bűncselekmény büntetési tételének felső határa a kétszeresére emelkedik.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje. 

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép: awerenessng.com)

Hirdetések

  • Négy felkészülési mérkőzést játszik a Dorogi FC

    Az NBI-es tagságát a Debrecen ellen megőrző Paksi FC-vel is összecsap a felkészülési időszak alatt a Dorogi FC. A másodosztályban vitézkedő alakulatnál június 29-én kezdődtek el az alapozó edzések. Sitku Illés a mezt ingre cserélte, de további játékosmozgás várható még a nyáron.

    Hídlap
  • Hársfák ültetéséhez kérnek segítséget a tokodaltárói civilek

    Hat darab hársfa elültetéséhez kérnek segítséget az Aktívan Tokodaltáróért Közösen (ATAK) civil csoportosulás tagjai. A facsemetéket július 11-én helyeznék el a fő út mentén, a gödröket egy nappal korábban ásnák ki. Utóbbi feladat kapcsán várják az erős kezű férfiak jelentkezését.

    Hídlap