Fülöp, Evelin

Hídlap

Tilos a Kerek-tó területén tartózkodni

Az esztergomi Vasas Horgász Egyesület egyhangú kibővített vezetőségi döntésével továbbra is részben fenntartja korlátozó intézkedéseit, melyek szerint: a Kerek-tónál horgászni csak Vasas H.E. tagoknak szabad egyénileg, egymástól 5 méteres távolságot tartva.

A szervezet felhívja a figyelmet arra, hogy a tónál csak érvényes területi horgászjegyet birtokló személy tartózkodhat. Így a vele egy háztartásban élő, de engedéllyel nem rendelkező személy nem mehet oda.

A tavat körülvevő területen nem lehet semmilyen más szabadidős tevékenységet folytatni, emellett pedig a kihelyezett ülő alkalmatosságokat és eszközöket sem szabad használni. Egyéni rekreációs sporttevékenységből fakadóan csak a zsiliptől a tó keleti partján található területen (büfé irányából nézve a túloldali) lehet csak áthaladni.

A Vasas H.E. közleményben azt írja, hogy ha lezárják a völgyet, akkor az illetékes rendvédelmi szervek az érvényes tagságot igazoló okirattal rendelkezőket beengedik a területre. Kérik a horgászokat, hogy az engedélyt nyissák ki a megfelelő oldalon és úgy mutassák fel azt hatósági személyeknek, ezzel is segítve az ellenőrzési folyamatot.

A Kerektavi Természetház kivitelezési munkálatai tovább folynak. A Vadkacsa büfé kizárólag elvitelre tart nyitva. A Kerek-tó területe nem közterület, hanem a Pilisi Parkerdő Zrt. tulajdona. A fent leírt szabályok betartását a Vasas H.E. rendészeti feladatokat ellátó halőrei, valamint az illetékes rendvédelmi szervek ellenőrzik.

„Döntésünk a tulajdonos Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója, Esztergom város polgármestere, Búbánat-völgy önkormányzati képviselője és a KEMHESZ elnöke egyetértésével született. Mindannyiunk egészsége érdekében megértésüket köszönjük! A határozat visszavonásig érvényes.” – közölte az egyesület.

(Forrás: Vasas H.E.)

Advertisements

  • Tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma

    Újabb 15 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3771 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölte a koronavirus.gov.hu. Újabb 8 idős beteg hunyt el, így már 499-en vesztetették életüket a koronavírusban.

    Hídlap
  • Többször is ittasan vezetett, börtönbe kerülhet

    Letöltendő börtönbüntetésre ítélhetik azt az esztergomi férfit, akit többször is ittas vezetésen kaptak. Az ügyészség indítványozta, hogy a többszörös visszaeső sofőrt tiltsák el a közügyektől, valamint a járművezetéstől is.

    Hídlap
Advertisements