Mihály

Hídlap

Kapitális pontyokat fogtak a Pilismaróti-öbölben

Pénteken, a munka ünnepén 15,22 kilogrammos, míg szombaton 8,6 kilogrammos ponty akadt horogra a Pilismaróti-öbölben. A hétvégén hidegfront érte el térségünket, a néhány fokkal hűvösebb idő és a szél pedig meghozta a halak étvágyát.

Hirdetések

A jelenlegi járványügyi helyzetben sokan töltik szabadidejüket horgászattal. A jelenleg is üzemelő tavakon és a Duna több szakaszán, köztük Pilismarótnál is sokan próbálnak szerencsét. Az elmúlt napokban az utóbbi helyszínen méretes halak akadtak horogra.

És a szabadság 👏👏

Közzétette: Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége – 2020. május 1., péntek

Május 1-én 11:10-kor a Pilismaróti-öböl H9-es sátorhelyén Fekete Zsuzsa horgász partra terelt egy kapitális tőpontyot. A hal 12 milliméteres ananászos pop up és 20 milliméteres kagylós bojlival csalizott horogra harapott rá. A ponty egyébként 15,22 kilogramm tömegű és 86 centiméter hosszú volt. A Fővárosi Horgászegyesületek Szövetségének tájékoztatása szerint a hölgynek ez az eddigi legnagyobb kifogott hala a népszerű horgászhelyen, melyet természetesen vissza is engedett.

Május 2-án, szombaton reggel 7:30-kor szákolt meg Ladányi Ferenc egy gyönyörű tőpontyot. A halat a H12-es horgászhelynél fogta ki, tömege 8600 gramm, hossza pedig 63 centiméter volt. A ponty egyszerűen nem bírt ellenállni a 10 mm-es BCN wafters bojlinak. A horgász a közös fénykép után visszaengedte a halat.

Gratulálunk Fekete Zsuzsának és Ladányi Ferencnek!

(Forrás és képek: Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége)

(Borítókép: Fekete Zsuzsa a méretes ponttyal)

Hirdetések
  • Ellopta és még aznap eladta a robogót

    Teremgarázsból lopott el tavaly tavasszal egy robogót, melyet még aznap értékesített is a tettes, egy 22 éves férfi. A Dorogi Rendőrkapitányság nyomozói befejezték B. Krisztiánnal szemben indult ügy vizsgálatát – írja a police.hu.

    Hídlap
  • Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek Tokodon

    Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek szeptember 29-én, hétfőn a Tokodi Községháza épületében – közölte közösségi oldalán a település önkormányzata. A járványhelyzetre való tekintettel szűk körben adták át az elismeréseket.

    Hídlap