Móric

Hídlap

Illegális szemétlerakó csúfítja el a repcemezőt Epölön

A napokban kaptak bejelentést a Szemétirtók, miszerint ismeretlenek bontási törmeléket hordtak az Epöl határában található repcemezőre. A lakosoktól szerzett információk alapján úgy vélik, az eset mögött egy építőipari vállalkozó állhat.

Hirdetések

Nincs annál elszomorítóbb látvány, mint amikor a természetben járva illegális szemétlerakás nyomaira bukkanunk. Nem is kell messzire mennünk, gyakorlatilag vannak olyan települések, melyek határában halomban áll a hulladék. A Szemétirtók nevű, önkéntesekből álló csoport tagjai már korábban felvették a harcot a szemetelőkkel szemben és igyekeznek megoldást találni a problémára.

A napokban Epölre utaztak, ugyanis bejelentést kaptak egy viszonylag friss lerakatról. A helyszínre érve azt tapasztalták, hogy évek óta oda hordhatják a sittet, vélhetően több száz köbmétert vittek oda.  

„Tekintve, hogy itt nincs feltüntetve szemétlerakó, nagy valószínűséggel illegális elhelyezésről van szó. A problémát természetesen jelezzük az önkormányzat felé és bejelentjük a Hulladékvadásznak is” – jegyezték meg a csoport tagjai az esettel kapcsolatban.

Nem messze ettől a helytől (mind a kettő egyébként a rendkívül népszerű Epöli sziklák közelében található) egy másik illegális szemétlerakóra bukkantak. A régi kőbánya udvarában gyakorlatilag mindenféle hulladéktípussal találkoztak, még gépjárművek üzemanyagtartályait is megtalálták a gazban.

A Szemétirtók bíznak benne, hogy megoldódhat az epöli illegális szemétlerakók ügye.

(Forrás és képek: Szemétirtók csoport)

Hirdetések
  • Ezúttal Lábatlanon fogtak el egy körözött személyt

    Szeptember 19-én, szombaton este Lábatlanon ellenőrizték a nyergesújfalui rendőrök egy társaság tagjait – írja a police.hu. Az igazoltatás közben kiderült, hogy a csoport egyik tagja ellen a Salgótarjáni Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki.

    Hídlap
  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap