Emese, Sarolta

Hídlap

Újra próbálkoztak az unokázós csalók

Az elmúlt napokban négy bejelentés érkezett a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, miszerint idős személyeket ismeretlenek telefonon próbáltak tévedésbe ejteni az Esztergomi Rendőrkapitányság területén.

Hirdetések

A telefonhívások mindegyike arról szólt, hogy az idős személyek unokája balesetet szenvedett és pénzre van szüksége, amelyért elküldi majd egy barátját. Az esetek mindegyikében az idős személyek gyanakvóak voltak és nem dőltek be a trükknek. Azonnal ellenőrizték a hívás valóságtartalmát, felhívták valamelyik hozzátartozójukat, így hamar kiderült, hogy átverésről van szó. A trükkös lopások megelőzése érdekében fogadják meg alábbi tanácsainkat!

 • Ilyen esetekben azonnal ellenőrizzék a hívás valóságtartalmát!
 • Hívják fel azt a személyt, akire az ismeretlen telefonáló hivatkozik!
 • Ha felmerül a gyanúja, hogy valaki önmagát hozzátartozónak adja ki, hívja fel, és tájékozódjon!
 • Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítsék a rendőrséget!
 • Ne beszéljenek idegenek előtt, nyilvános helyen magánügyeikről, hiszen ezeket az információkat a bűnelkövetők felhasználhatják.
 • Soha ne nyissanak ajtót idegeneknek, és bármilyen indokra is hivatkoznak, ne adjanak nekik pénzt!
 • Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezzék meg személyleírásukat, gépjárművük rendszámát!
 • Ha mégis bűncselekmény áldozatává válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!
 • A legfontosabb, hogy a család, a rokonok, a barátok sokat beszélgessenek a veszélyeztetett korosztállyal erről a jelenségről, a bűnelkövetésnek ezen formájáról. Készítsék fel idős hozzátartozójukat arra, hogyha ilyen jellegű telefonhívást kapnak, mik a teendők.

Egyébként portálunk idén már több alkalommal is jeleztük, hogy az Esztergomi járás több településén is próbálkoztak az unokázós csalók. Januárban például Lábatlanon és környékén hívták fel ismeretlen személyek a gyanútlan nyugdíjasokat.

(Forrás: Komárom MRFK/police.hu)

(Borítókép: pxfuel.com)

Hirdetések

 • Négy felkészülési mérkőzést játszik a Dorogi FC

  Az NBI-es tagságát a Debrecen ellen megőrző Paksi FC-vel is összecsap a felkészülési időszak alatt a Dorogi FC. A másodosztályban vitézkedő alakulatnál június 29-én kezdődtek el az alapozó edzések. Sitku Illés a mezt ingre cserélte, de további játékosmozgás várható még a nyáron.

  Hídlap
 • Hársfák ültetéséhez kérnek segítséget a tokodaltárói civilek

  Hat darab hársfa elültetéséhez kérnek segítséget az Aktívan Tokodaltáróért Közösen (ATAK) civil csoportosulás tagjai. A facsemetéket július 11-én helyeznék el a fő út mentén, a gödröket egy nappal korábban ásnák ki. Utóbbi feladat kapcsán várják az erős kezű férfiak jelentkezését.

  Hídlap