Kármen, Anita

Hídlap

Hamarosan megérkeznek a településekre nagy mennyiségben megrendelt fertőtlenítőszerek

Nagy mennyiségű fertőtlenítőszert rendelt több önkormányzat, így Vértestolna is. A napokban egyeztettem a MOL Magyarország ügyvezető igazgatójával, és hamarosan meg is érkeznek a szállítmányok” – jelentette be dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselő a közösségi oldalán.

A politikus felidézte: a kormány és a magyar cégek együttműködésének köszönhetően ugyanis hazánk önellátóvá vált a fertőtlenítőszerekből – a vállalatok átállították a gyártókapacitásaikat, a hatóságok pedig sürgősséggel vizsgálták be a termékeket. A kórházaknak és például a szociális intézményeknek, vagy az érettségit szervező iskoláknak – tehát a frontvonalnak – persze már most is a rendelkezésére áll a megfelelő mennyiség.

„De így hamarosan mindenki, aki szeretne, vásárolhat” – tette hozzá.

Egyébként Ratatics Péter, a MOL ügyvezető igazgatója még egy március 25-i sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a járvánnyal kapcsolatban rendkívül fontos a megelőzés és a fertőtlenítés, éppen ezért a cég almásfüzítői egységében folyamatosan fertőtlenítőszert fognak gyártani.

Akkor elhangzott, hogy az új, különböző felületek, sőt az emberi bőr fertőtlenítésére is alkalmas termékből napi 50 ezer litert fognak gyártani.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára hozzátette, hogy ez a bejelentés kiváló példája a vállalatok és a kormány együttműködésének. Ez a záloga annak, hogy a járvány után minél hamarabb talpra álljon a gazdaság. E tevékenység révén tompítani lehet az elmúlt évtizedben nem látott gazdasági visszaesést is.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) koordinálásával több magyar gyártó (a Mol-Lub Kft., a Florin Zrt., a Győri Szeszgyár Zrt., a Hungrana Kft., a Kall Ingredients Kft., a Viresol Kft., és a PannoniaBio Zrt.) működik együtt a fertőtlenítőgyártásban.

(Forrás: dr. Völner Pál közösségi oldala/Magyar Nemzet)

(Borítókép: MOL)

Advertisements

Advertisements