Vencel

Hídlap

Ideiglenes bázisállomás épült Dorogon

Megnövekedett az adatforgalom, emiatt ideiglenes bázisállomást telepítettek a dorogi sportcsarnok, valamint a futballpálya közötti területen – közölte az önkormányzat a közösségi oldalán. Tájékoztatásuk szerint már április 30-án üzembe helyezték a tornyot.

Hirdetések

Mint ismert, a veszélyhelyzet kihirdetése után az iskolák bezártak, az oktatás pedig a digitális térben folytatódott. Emellett pedig a legtöbb munkavállaló is otthon marad, a home office pedig jelentősen megterhelte a rendszert. Ezért is lépte meg ezt a fejlesztést az egyik nagy magyarországi mobilszolgáltató.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a fokozódó mobilhálózati forgalom miatt épített antenna három hónapon keresztül biztosítja majd 4500 ügyfél számára a magasabb szolgáltatási minőséget.

„Az állomáson kizárólag 4G technológia indult. Az antennák által a környezetben létrehozandó elektromágneses tér tekintetében a bázisállomás eleget tesz a 63/2004. (VII. 26.) ESzCsM szerinti, a lakosságra vonatkozó határértékeknek.” – olvasható a közleményben.

Hirdetések

  • Gázolás történt az esztergomi vasútvonalon

    A Budapest–Esztergom vonalon jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje, mivel a Piliscsabáról Angyalföldre tartó S72-es jelzésű, 2111-es számú vonat Solymár és Pilisvörösvár között, Szélhegy megállóhely közelében elgázolt egy embert – közölte a MÁVINFORM.

    Hídlap
  • Élő kisállatokat dobtak kukába Dorogon

    Ketrecestül dobtak a szemétbe nyolc darab kis degut Dorogon – számolt be a szomorú esetről az nlc.hu és a blikk.hu az Együtt A Kisállatokért Alapítvány információi bejegyzése alapján. Az egyik ketrecben három vemhes nőstény és egy hím, a másikban pedig két vemhes nőstény és két hím állat volt.

    Hídlap