Fülöp, Evelin

Hídlap

Ideiglenes bázisállomás épült Dorogon

Megnövekedett az adatforgalom, emiatt ideiglenes bázisállomást telepítettek a dorogi sportcsarnok, valamint a futballpálya közötti területen – közölte az önkormányzat a közösségi oldalán. Tájékoztatásuk szerint már április 30-án üzembe helyezték a tornyot.

Mint ismert, a veszélyhelyzet kihirdetése után az iskolák bezártak, az oktatás pedig a digitális térben folytatódott. Emellett pedig a legtöbb munkavállaló is otthon marad, a home office pedig jelentősen megterhelte a rendszert. Ezért is lépte meg ezt a fejlesztést az egyik nagy magyarországi mobilszolgáltató.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a fokozódó mobilhálózati forgalom miatt épített antenna három hónapon keresztül biztosítja majd 4500 ügyfél számára a magasabb szolgáltatási minőséget.

„Az állomáson kizárólag 4G technológia indult. Az antennák által a környezetben létrehozandó elektromágneses tér tekintetében a bázisállomás eleget tesz a 63/2004. (VII. 26.) ESzCsM szerinti, a lakosságra vonatkozó határértékeknek.” – olvasható a közleményben.

Advertisements

  • Tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma

    Újabb 15 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3771 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölte a koronavirus.gov.hu. Újabb 8 idős beteg hunyt el, így már 499-en vesztetették életüket a koronavírusban.

    Hídlap
  • Többször is ittasan vezetett, börtönbe kerülhet

    Letöltendő börtönbüntetésre ítélhetik azt az esztergomi férfit, akit többször is ittas vezetésen kaptak. Az ügyészség indítványozta, hogy a többszörös visszaeső sofőrt tiltsák el a közügyektől, valamint a járművezetéstől is.

    Hídlap
Advertisements