Hermina

Hídlap

3150 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3150 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 10 idős krónikus beteg, így már összesen 383 személy halt meg koronavírusban.

Hirdetések

A koronavirus.gov.hu portál tájékoztatása szerint 801-en gyógyultak meg eddig, jelenleg az aktív fertőzöttek száma 1966 fő. 968 beteget ápolnak kórházban, közülük 50-en vannak lélegeztetőgépen. Érdekesség, hogy a fertőzöttek 63 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, valamint a gyógyulta 52 százaléka budapesti vagy Pest megyei.

A legfrissebb adatok szerint Budapesten és Pest megyében 1240, míg vidéken 726 aktív fertőzött van.

(Forrás: koronavirus.gov.hu)

(Borítókép: cdc.gov)

Hirdetések
  • Kikapott a Dorogi FC a Pécstől

    Négygólos vereséget szenvedett a Dorogi FC a Pécsi MFC ellen a Merkantil Bank Liga első fordulójában. A „bányász rangadón” a vendégek már a 12. percben hátrányba kerültek és bár voltak ígéretes helyzeteik, a szépítés nem jött össze.

    Hídlap
  • Építkezés miatt szerdáig lezártak egy útszakaszt Nagymaroson

    Augusztus 3-tól 5-ig, azaz hétfő 8 órától szerda 17 óráig lezárták a nagymarosi Pince utca Szent Erzsébet tér – Pince utca 20. közötti szakaszát – közölte hivatalos oldalán a nagymarosi önkormányzat. Arra kérik a lakosokat, hogy a jelzett időszakban ne parkoljanak a lezárt úton.

    Hídlap