Folyamatosan csökken a kórházban ápolt fertőzöttek száma

Az április közepi szintre csökkent vissza a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma – közölte a koronavirus.gov.hu oldal. A legutóbbi adatok szerint 782 főt ápolnak kórházban, közülük jelenleg 42-en vannak lélegeztőgépen. A statisztika azt mutatja: az elmúlt egy héten fokozatosan csökkent a kórházban ápoltak száma.

Az április közepi szintre csökkent vissza a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma – közölte a koronavirus.gov.hu oldal.  A legutóbbi adatok szerint 782 főt ápolnak kórházban, közülük jelenleg 42-en vannak lélegeztőgépen. A statisztika azt mutatja: az elmúlt egy héten fokozatosan csökkent a kórházban ápoltak száma.

A tapasztalatok szerint az enyhe tüneteket mutató betegek 1-2 hét alatt, a súlyosabb tüneteket mutatók több hét alatt gyógyulnak meg a kórházban. A fertőzések számának csökkenésével elindul a felkészülés az egészségügyi ellátások  fokozatos újranyitására is. Ez több ütemben történik. Elsőként az egészségügyi alapellátás, a háziorvosok, a fogorvosok, valamint a járóbeteg szakrendelők nyitották meg újra szolgáltatásaikat, de még csökkentett üzemmódban és  fokozott óvintézkedések mellett.

Egyébként a május 12-i adatok szerint eddig 3313 személynél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19). Újabb 4 krónikus beteg hunyt el, így összesen már 425-en haltak meg, 1007-en pedig gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek 60%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 56%-a budapesti vagy Pest megyei.

(Forrás: koronavirus.gov.hu)

(Borítókép, cikkben szereplő diagram: aok.pte.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!