László

Hídlap

Újabb enyhítéseket jelentettek be

Kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső zárt részei – jelentette be csütörtökön délelőtt tartott Kormányinfón Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról is beszélt, hogy a másfél méteres védőtávolságra és az arc eltakarására vonatkozó szabályokat továbbra is fenntartják.

Hirdetések

A csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Pest megyei koronavírus-fertőzöttségi adatok már egyre közelebb állnak a vidékiekhez, éppen ezért mostantól Pest megyét a többivel egy egységnek tekintik majd. Gulyás Gergely a Budapestet érintő korlátozások kapcsán azt mondta: hamarosan döntés születhet az enyhítésről.

A miniszter több fontos változást is ismertetett: mostantól a vendéglátóhelyek teraszán és külső kerthelyiségein túl a belső zárt épületrészekben is tartózkodhatnak a vendégek. Ez különösen vonatkozik a büfékre, cukrászdákra, éttermekre, kávézókra és presszókra is.

Május 18-tól, hétfőtől megnyitnak a szabad területen lévő vidéki játszóterek és parkok is, sőt a megyei panziók, szállodák már vendégeket is fogadhatnak.

Az esküvőket érintő változásokról Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő beszélt, aki közölte: június 1-től Budapestet kivéve mindenhol rendezhetnek esküvőt és lagzit. Maximum 200 fő vehet részt egy-egy alkalmon és akkor is be kell tartani a védőtávolságot.

Közeledik a tanév vége, így egyre többen érdeklődnek arról, hogy mi lesz az idei tanévvel. Gulyás Gergely elmondta: június 2-ig biztosan nem lesz oktatás az iskolákban.

(Forrás: MTI)

(Borítókép: M1)

Hirdetések
  • Tűzoltók hozták le a Zebegénynél megsérült túrázót

    Kirándulás közben megsérült turista lementéséhez kérték a katasztrófavédelem segítségét csütörtökön délután Zebegény feletti hegyekben – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kirándulót a terepviszonyok miatt csak gyalogosan lehetett megközelíteni.

    Hídlap
  • Zöldfelületet fejlesztettek Párkányban

    Párkány városa a SLOVNAFT, a. s. és az Ekopolis Alapítvány által meghirdetett Zöld oázisok program 14. évfolyama keretén belül valósította meg a „Zöldet a központba, életet a városba” elnevezésű pályázatát – olvasható a felvidéki város honlapján.

    Hídlap